İstanbul

Herkes ne zaman verileceğini soruyor! İşte vatandaşlık maaşı detayları

Aile Destek Programı'ndaki vatandaşlık maaşı başvuru şartları ve Aile Destek Paketi hakkında bilgiler. Aile Destek Yardımı nasıl alınır öğrenin!

Herkes ne zaman verileceğini soruyor! İşte vatandaşlık maaşı detayları

Aile Destek Programı çerçevesinde olan vatandaşlık maaşı hakkında detaylar merak konusu oluyor. Başvuru yapmak isteyenler, "Vatandaşlık maaşı şartları neler?" sorusuna yanıt arıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı" uygulamasının hayata geçirileceğini belirterek, uygulamaya ilişkin detayları paylaştı. İşte, vatandaşlık maaşı başvuru şartları.....

VATANDAŞLIK MAAŞI UYGULAMASI BAŞLIYOR!

Hanelerin belirli bir gelir düzeyini garanti altına alan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'ni hayata geçireceklerini de ifade eden Göktaş, şöyle devam etti:

"Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız. Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacağız. Kadınlara, çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik, ihtisaslaşmış barınma ve bakım hizmetlerini geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Barınma, bakım ve rehabilitasyon kuruluşlarının nitelik ve niceliğini artıracağız. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nın etkin uygulanmasını ve 5. Ulusal Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarını uygulamaya geçireceğiz.

Kadınların toplumsal hayattaki ve karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini artıracağız. Örgün eğitim kademelerinin tamamında kız çocuklarının net okullaşma oranı ile kadınlarda okuryazarlık oranını yüzde 100 seviyesine ulaştıracağız. Kadınların, iş kurma ve geliştirme süreçlerini kolaylaştıracak, e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını teşvik edecek, kooperatifler yolu ile güçlendirilmelerini sağlayacağız."

AYNI AİLEDEN KAÇ KİŞİ BAŞVURABİLİR?

Eski Aile Bakanı Derya Yanık ise konuya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir."

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Vatandaşlık maaşının ödeme miktarı henüz açıklandı. Detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

AİLE DESTEK PROGRAMI PAKETİ NEDİR?

Aile Destek Paketi, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere aylık olarak yapılan bir yardımdır.

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR?

Bu yardım, hanedeki kişi başına düşen gelire göre belirlenir ve 850 TL ile 1.250 TL arasında değişir.

AİLE DESTEK PAKETİ'NE BAŞVURU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Paketi'ne başvuru yapmak için, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER NELER?

Başvuruda, ailenin gelir durumunu gösteren belgeler ve nüfus kayıt örneği gibi belgeler istenmektedir. Aile Destek Paketi'nden yararlanmak için, hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ YARDIMI KİME VERİLİR?

Aile Destek Paketi, ihtiyaç sahibi ailelere maddi olarak destek olmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla verilmektedir.

.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 8
    SEVDİM
  • 6
    KIZDIM
  • 5
    ÜZÜLDÜM
  • 5
    BEĞENDİM
  • 4
    BEĞENMEDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 3
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    GÜLDÜM

Yorumlar (2)

Avnipehlivanoglu

8 ay önce / 11.08.2023

Gayetnetvemantıklı. Teşekürederim

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Avnipehlivanoglu

8 ay önce / 11.08.2023

Hayetnetvemantıklı. Teşekürederim

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Vatandaşlık maaşını kimler alacak? Bakan açıkladı
Yaşam

Vatandaşlık maaşını kimler alacak? Bakan açıkladı

Vatandaşlık maaşını kimler alacak? Bakan Derya Yanık, aynı aileden birkaç kişinin vatandaşlık maaşı alabileceğini belirtti.

15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
İş Dünyası

15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu

Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kurulumu gerçekleştirildi. En fazla sayıda şirket kurulumu 381 şirketle 2022 yılı olarak kaydedildi. 2009-2023 yılları düzeyinde kapanan şirketlerin açılan şirketlere oranı yüzde 15,99 olarak hesaplandı.

 Meteorolojiden Çankırı için zirai don uyarısı
Bölgesel

Meteorolojiden Çankırı için zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Çankırı’da 5-7 Mayıs tarihleri arasında beklenen zirai don sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Malatya'da jandarmadan Operasyon
3. Sayfa

Malatya'da jandarmadan Operasyon

Malatya’da jandarma ekiplerince bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda bandrolsüz sigara ve üretimde kullanılan makineye el konuldu.

 ETÜ deprem felaketinde hayatını kaybeden Rabia’yı unutmadı
Bölgesel

ETÜ deprem felaketinde hayatını kaybeden Rabia’yı unutmadı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencisi Rabia Elmacı anısına futsal turnuvası düzenlendi.

Öğrenciler Trafik Kuralları Konusunda Bilgilendirildi
3. Sayfa

Öğrenciler Trafik Kuralları Konusunda Bilgilendirildi

Elazığ’da polis ekipleri tarafından, çocuklara yönelik trafik konusunda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.