Hindistan, Pakistan ile devam eden karşılıklı saldırılar nedeniyle 24 havalimanın sivil uçuşlara kapatılacağını açıkladı.
Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı, devam eden saldırılar nedeniyle 24 havalimanın sivil uçuşlara kapatılacağını açıkladı. Kapatılan havalimanlarının bulunduğu yerler arasında Cemmu Keşmir, Pencap, Himachal Pradesh, Rajasthan ve Gujarat bulunurken, havalimanların sivil uçuşlara ne kadar süreyle kapalı kalacağı belirtilmedi.
Ne olmuştu?
Hindistan, 22 Nisan’da Cemmu Keşmir’deki turistik Pahalgam bölgesinde 26 sivilin öldürüldüğü terör saldırısından Pakistan’ı sorumlu tutmuş, misilleme olarak Pakistan toprakları ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları gerçekleştirmişti. Hint ordusu, Pakistan’ın askeri tesislerinin hedef alınmadığını, "terör altyapısı" olduğu iddiasıyla BM Güvenlik Konseyi’nin terör listesinde yer alan silahlı gruplar Leşker-i Tayyibe’nin bir kolu olan "Direniş Cephesi (TRF)" ve Ceyş-i Muhammed’e ait 9 noktayı vurduğunu açıklamıştı. Pakistan yönetimi ise saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Hindistan Savunma Bakanlığı ise Pakistan’ın dün sabahtan bu yana açtığı ateş sonucu toplam 16 kişinin öldüğünü belirtmişti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (1)
bb ASDD
1 yıl önce / 13.05.2025bbb
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla