Konya / Hüyük

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli köyünde Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Hıdırellez şenliğinde yöresel kıyafetler, nişanlanan kızların oyunları ve sanatçı Aleyna Dalveren'in konseri ilgi çekti.

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!

Hıdırellez, Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli köyünde coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Hıdırellez şenliği, rengarenk görüntülere sahne oldu.

Yöresel Kıyafetler Dikkat Çekti:

Yöre kadınlarının sırf bu şenlik için diktirdiği şalvarlar, ilgi odağı oldu. Şenlikte gelin kaynana, anne kız, kız kardeşler aynı şalvarı ve aynı pullu oyalı yazmaları giydi. Ayrıca düğün gibi herkes altın ve ziynet eşyaları taktı.

Nişanlanan Kızlar Oynadı:

Bu yıl nişanlanmış kızlar, yöresel kıyafet ve takılarıyla oynadı. Yöre halkı ve akrabalar para taktı. Kimin nişanlandığı şenlik günü belli oldu.

Yetkililer Şenliğe Katıldı:

Her yıl düzenlenen şenliğe Hüyük Kaymakamı Nur Yalçınkaya, Belediye Başkanı Sadık Sefer ve kurum müdürleri katıldı. Şölende sanatçı Aleyna Dalveren sahne aldı.

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadı
Etkinlik

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu! Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Bucak'ta Hıdırellez coşkusu yaşandı! Susuz Köyü'nde Muhtar Hasan Karatay'ın öncülüğünde geleneksel Hıdırellez Birlik Dayanışma Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Talas Belediye Başkanı Yalçın, Örencik Mahallesinde Halkla Buluştu
Bölgesel

Talas Belediye Başkanı Yalçın, Örencik Mahallesinde Halkla Buluştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın seçim sonrası başlattığı kırsal mahalle ziyaretleri sürüyor. Örencik Mahallesine giden Başkan Yalçın, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü.

Erik Köyünde 150 Yıllık Gelenek: Hıdırellez, Yağmur Duasıyla Anıldı
Etkinlik

Erik Köyünde 150 Yıllık Gelenek: Hıdırellez, Yağmur Duasıyla Anıldı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erik köyünde 150 yıldır devam eden Hıdırellez geleneği, yağmur duasıyla kutlandı.

İzmir'de Hızırellez en güzel haliyle kutlandı
Bölgesel

İzmir'de Hızırellez en güzel haliyle kutlandı

İzmir'in Selçuk ve Menemen ilçelerinde, onlarca kişinin bir araya geldiği Hıdırellez etkinliklerinde renkli görüntüler yaşandı, Hıdırellez sevinci sokaklara taştı.

 Antalya'da Hıdırellez  Kutlamaları Konyaaltı Sahili'nde Başladı
Etkinlik

Antalya'da Hıdırellez Kutlamaları Konyaaltı Sahili'nde Başladı

Antalya'da, Hıdırellez etkinliklerine katılanlar günün ilk ışıklarıyla Konyaaltı Sahili’ne akın etti.

Gölcük Yaylası'nda Hıdırellez Coşkusu ve Trafik Bilinci
Etkinlik

Gölcük Yaylası'nda Hıdırellez Coşkusu ve Trafik Bilinci

Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Palamutçuk Mahallesi Gölcük Yaylası, geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'ne ev sahipliği yaparken, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Ekibi tarafından vatandaşlara ve çocuklara trafik konusunda bilgilendirme yapıldı.