İbn-i Sina'nın Bin Yıl Öncesinden Gelen İncir ve Zeytinyağı Karışımı! Sağlığınıza Işık Tutuyor

İbn-i Sina'nın önerdiği bin yıllık formül! İncir ve zeytinyağı karışımı, sindirimden bağışıklık sistemine, kanser önlemeden cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlıyor. Günde 2 kez tüket, sağlığın için bu etkili karışımın avantajlarından yararlan!

İbn-i Sina'nın Bin Yıl Öncesinden Gelen İncir ve Zeytinyağı Karışımı! Sağlığınıza Işık Tutuyor

bn-i Sina'nın bin yıl öncesinden günümüze ışık tutan incir ve zeytinyağı karışımı, birçok hastalığa doğal çözüm sunuyor. İncirin lifleri, antioksidanlar ve zeytinyağının sağlığa olan olumlu etkilerini içeren bu karışım, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kanser riskini azaltır, cilt sağlığını korur. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği tarif ve karışımın faydaları!

İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı karışımı, bin yıl öncesinden günümüze ışık tutarak, pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan etkili bir formüldür. Günümüzde de hala önerilen bu karışım, sağlık alanında önemli bir yere sahiptir.

İncir ve zeytinyağı karışımının sağlık üzerindeki olumlu etkileri, İbn-i Sina'nın döneminden bu yana bilinmektedir. İncir, içeriğindeki lifler, antioksidanlar ve vitaminler sayesinde sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda enerji verir

Aksam.com.tr'deki habere göre; İbn-i Sina hazırladığı karışımlar sayesinde pek çok hastalığa ilaçsız tedavi yöntemi bulmuştur. Kısa sürede etkisi görülebilen karışımlar, sağlık sorunu yaşayanlar için oldukça sık tüketiliyor. İbn-i Sina incir ve zeytinyağı karışımını da bin yıl öncesinden yazarak, sağlık problemi çekenlere umut olmuştu.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI

İncir ve zeytinyağı karışımı pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. İbn-i Sina'nın önerdiği tarif günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. İşte İbn-i Sina formülünün faydaları...Astım ve solumun rahatsızlıklarının komplikasyonlarını azaltır.

· Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserli hücrelere karşı güçlenme sağlar. Ayrıca kanserli hücrelerin oluşumunda önleyici etki sağlar.

· İncir, bağırsakları hareketlendirir ve kabızlık riskini azaltır. Bunun yanı sıra vücuttaki yağ yakma oranını arttırır. Mide sağlığını destekleyerek ülser ve reflü gibi hastalıklara yakalanmayı zorlaştırır.

· Güçlü antioksidanlar içerdiğinden dolayı bu karışım vücudu temizleme etkisi de görür.

· Karışımın meme kanserini önleyici etkisi de bulunuyor.

· Kanın dengesini koruyor ve kalp sağlığını olumlu yönde destekliyor.

· Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.

· Kas ve kemik yapılarını güçlendiriyor.

İBN-İ SİNA'NIN ÖNERDİĞİ KARIŞIMIN TARİFİ

İbn-i Sina'nın önerdiği tarif, pek çok hastalığa şifa kaynağı oluyor. İnsan sağlığı açısından önem teşkil eden karışım, İbn-i Sina tarafından bin yıl önce açıklandı. Günümüzde de pek çok uzman tarafından sıklıkla öneriliyor. İşte İbn-i Sina'nın reçete tarifi;

Malzemeler: 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı.

Yapılışı: İncirler iyice yıkanır. Akabinde küp şeklinde kesilerek bir kavanozun içerisine koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenir. Kavanoz 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edilir. Süre tamamlandıktan sonra sabah ve akşam olacak şekilde 2 kere tüketilebilir.

kaynak: artı gerçek

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İncir reçeli yapımında kullanılan ilekler, pazar tezgahlarında yerini aldı
Bölgesel

İncir reçeli yapımında kullanılan ilekler, pazar tezgahlarında yerini aldı

Filmlere konu olan incir reçelinin yapımında kullanılan ilekler, pazar tezgahlarını süslüyor. Tezgahlarda çok sık bulunmayan ilekleri gören bazı vatandaşlar da merakından tezgaha geliyor.

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti
Etkinlik

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti

Bucak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı! Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün önderliğinde İncirhan Mesire Alanı'nda düzenlenen uçurtma etkinliğine Bucak halkı akın etti.

Isparta-Antalya karayolunda zincirleme kaza 10 kişi yaralandı
3. Sayfa

Isparta-Antalya karayolunda zincirleme kaza 10 kişi yaralandı

Isparta-Antalya karayolunda meydana gelen yaralamalı kazaya müdahale eden ambulans ve polis aracına aynı yolda seyir halinde olan başka bir otomobil çarptı.

Dünyaca ünlü ama ücretsiz
Yaşam

Dünyaca ünlü ama ücretsiz

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bir yaşam alanı haline getirdiği dünyaca ünlü falez sahil bandında İnciraltı plajında sezon başladı. Plaja giriş bu yıl da ücretsiz.

3 tır ile 1 polis aracının karıştığı kazada 4 kişi yaralandı - Haberler
3. Sayfa

3 tır ile 1 polis aracının karıştığı kazada 4 kişi yaralandı - Haberler

Gaziantep'te 3 tır ile 1 polis aracının karıştığı zincirleme trafik kazasında 3'ü polis 4 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Çorum'da zincirleme kaza; 9 yaralı
3. Sayfa

Çorum'da zincirleme kaza; 9 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde tır iki otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı.