İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA BAYRAM BİLANÇOSUNU AÇIKLADI! Kurban Bayramı tatilinde acı tablo

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, milyonlarca vatandaşın sıla-i rahim ve tatil için yollara çıktığı 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin trafik bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Tüm tedbirlere ve aralıksız denetimlere rağmen yollarda 70 vatandaşımız hayatını kaybetti. Peki kazalarda en büyük düşüş hangi yılda yaşandı? Geçmiş yılların bayram bilançoları ne durumdaydı?

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA BAYRAM BİLANÇOSUNU AÇIKLADI! Kurban Bayramı tatilinde acı tablo

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin acı bilançoyu ve denetim verilerini kamuoyuyla paylaştı. Milyonlarca vatandaşın memleket ve tatil beldelerine seyahat ettiği 9 günlük tatil dönemi boyunca, alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana geldi.

Bakan Çiftçi: 334 Binden Fazla Personel Sahadaydı

Bakan Mustafa Çiftçi, bayram süresince huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla emniyet ve jandarma ekiplerinin 24 saat esasına göre aralıksız mesai yaptığını belirtti. Denetimlerin kapsamına dair şu sayısal veriler paylaşıldı:

  • Tatil boyunca İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan 334 bin 17 personel vatandaşların güvenliği için sahadaydı.

  • Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla 66 bin 481 personel ve 49 bin 826 ekip aracı yollarda denetim ve kontrol gerçekleştirdi.

En Düşük Can Kaybının Yaşandığı 9 Günlük Tatil Oldu

Tüm denetimlere ve uyarılarımıza rağmen Kurban Bayramı tatili boyunca maalesef 70 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyen Bakan Çiftçi, her bir can kaybının derin bir üzüntü yarattığını ifade etti.

Bununla birlikte, sıkı tedbirler ve sürücülerin kurallara gösterdiği hassasiyet sayesinde, 2026 yılı Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatil uygulanan dönemler içinde en düşük can kaybının yaşandığı yıl olduğu kaydedildi. Önceki uzun bayram tatillerinin ortalamasıyla kıyaslandığında, ölümlü trafik kazalarında yüzde 45,1, olay yeri can kayıplarında ise yüzde 34,3 oranında düşüş sağlandı.

Geçmiş Yılların 9 Günlük Kurban Bayramı Can Kaybı Karşılaştırması

Dokuz günlük tatil sürelerinin uygulandığı geçmiş yıllardaki Kurban Bayramı trafik kazası can kayıpları istatistiklere şu şekilde yansıdı:

  • 2016 yılı: 117 can kaybı

  • 2018 yılı: 148 can kaybı

  • 2021 yılı: 87 can kaybı

  • 2023 yılı: 110 can kaybı

  • 2024 yılı: 71 can kaybı

  • 2026 yılı: 70 can kaybı

Hiçbir rakamın kendileri için teselli olamayacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, temel hedeflerinin yollarda tek bir vatandaşın bile burnunun kanamaması olduğunu, daha güvenli bir Türkiye için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.