İftar ve sahur sofralarının baş tacı hurma sofraları süslüyor

Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.

İftar ve sahur sofralarının baş tacı hurma sofraları süslüyor

Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
Ramazan ayı ile birlikte hurma önce tezgahta sonra da sofradaki yerini aldı. Medine, Kudüs, İran hurması gibi çeşit çeşit hurmalar, vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor. Kilo fiyatı 50 liradan başlayan çeşit çeşit hurmalar 450 liraya kadar alıcısını buluyor.

"50 liradan başlıyor, 450 liraya kadar hurma çeşidimiz var"
Konya’da uzun yıllardır hurma satışı yapan Veysel Savsı, bu yıl talebin biraz daha fazla olduğunu belirterek, "Şuanda yoğunluktan memnunuz. Vatandaşlarımız hurmayı almaya artık ilgi gösteriyor. Fiyat aralığımız ise 50 liradan başlıyor, 450 liraya kadar hurma çeşidimiz var. En çok sattığımız hurma çeşidi Ürdün hurması. Onun fiyat aralığı hem uygun hem de lezzet olarak güzel olduğu için en çok tercih edilen çeşit. Hurma tüketiminde müşterilerimiz de yaş ortalaması biraz daha düştü. Çünkü ülkemizde hurma çeşidi bu kadar yoktu. Çeşitler arttıkça hurma tüketim yaşı düştü. Küçük yaştaki kardeşlerimiz de hurmayı tercih ediyor. Onların damak lezzetine uygun yumuşak ve şekerli hurmalarımız mevcut. Şeker oranı düşük olan hurma çeşitlerimiz var. Özellikle şeker hastaları bu hurmaları daha çok tercih ediyor. Daha çok diyet hurmamız var, diyet yapanlar için. Hurmanın lif oranı yüksek, proteini yüksek, o yüzden besin değeri de yüksek. Bir çok yiyecekten alamadığımız besin değerini hurmadan alarak karşılıyor vatandaşlarımız" dedi.

"Umre ve hacca giden vatandaşlarımız hurmayı buradan almayı daha uygun buluyor"
Hurma çeşitliğinin Konya’da arttığına dikkat çeken Veysel Savsı, "En düşük hurma 50 lira Irak hurması, en yüksek hurmamız ise Medine hurması. Eskiden çok rağbet görüyordu ama şimdi fiyatından dolayı fazla tercih edilmiyor. Umre sezonundayız, umreciler gidiyor. Önümüzde hac dönemi yaklaşıyor. Şuanda umrecilerin en çok tercih ettiği hurma çeşidi Ürdün hurmamız var, fiyatından dolayı o tercih ediliyor. Onun fiyat aralığı 150 ile 200 lira arasında. Medine hurmamızın hepsi var elimizde. Lübnan, İran, dalında hurma çeşitlerimiz var. Umre ve hacca giden vatandaşlarımız da buradan almayı daha uygun buluyorlar" diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.