Iğdır

Iğdır halkı savaşa sessiz kalmadı

İsrail, Hamas’ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin’deki katliamlarına devam ederken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da da İsrail’e tepki için vatandaşlar bir araya geldi.

Iğdır halkı savaşa sessiz kalmadı

İsrail, Hamas’ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin’deki katliamlarına devam ederken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da da İsrail’e tepki için vatandaşlar bir araya geldi.
Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu gün geçtikçe şiddetlenerek devam ederken, İsrail’in saldırılarına Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Iğdır’da bugün Cuma namazında sonra sivil toplum kuruluşları himayesinde vatandaşlar Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bir araya geldi. Burada ilk önce Kur’an-ı Kerim okundu, daha sonra basın açıklaması yapıldı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Zeki Tümay, batıyı iki yüzlülük ile suçladı. Tümay açıklamasında, "Ey iki yüzlü Batı, Filistin için yapılacak bir slogana dahi tahammülünüz yok, yasak koydunuz. Avrupa ülkelerinde Filistin için kimse bir slogan atamaz, dediniz. Hatta bir Filistin armasını yakasında olsa bile İngiliz bakanı dedi ki ’Biz bunu terör eylemi olarak kabul edeceğiz’. Avrupa’dan sürülen Yahudilere bizim ecdadımız Osmanlı kucak açtı. Yahudileri siz içinizden sürdünüz. Ama İslam onlara kucak açtı. Türk’ün ecdadı Osmanlı onlara kucak açtı, ne çabuk unuttunuz bunları ey Yahudiler? Siz neden bu kadar nankör oldunuz? Neden size kucak açan Müslümanlara karşı bu kadar merhametsizleştiniz?" dedi. Kalabalık daha sonra ’Kahrolsun İsrail’ ve ’Kahrolsun ABD’ sloganları atarak dağıldı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Gebeceler'de Ortalık Savaş Alanı Oldu!
3. Sayfa

Gebeceler'de Ortalık Savaş Alanı Oldu!

Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler Beldesi’nde 15 kişinin tabanca ve uzun namlulu silahlarla havayı adeta taradıkları ve savaş alanlarını andıran görüntüleri üzerine harekete geçen jandarma ekipleri şahısları ve olayda kullanılan silahları ele geçirdi.

Tüm Dünya Filistin için ayakladı
Dünya

Tüm Dünya Filistin için ayakladı

İngiltere başta olmak üzere Ürdün, Irak, Pakistan, Tunus’ta binlerce kişi Filistin’e destek için yürürken, “Soykırımı durdurun” çağrısı yaptı.

Edirne'de Balkan Şehitlerini Anma Günü: Emsalsiz Mücadele Dramatizasyonla Hatırlandı - Haberler
Etkinlik

Edirne'de Balkan Şehitlerini Anma Günü: Emsalsiz Mücadele Dramatizasyonla Hatırlandı - Haberler

Balkan Savaşları’nda vatanın bütünlüğü için emsalsiz bir mücadele veren ve ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalma mücadelesi sergileyen kahraman Balkan Şehitlerini anma töreninde hazırlanan dramatizasyonu izleyenler duygu dolu anlar yaşandı.

Ukrayna’nın en büyük hidroelektrik santralinde yangın
Dünya

Ukrayna’nın en büyük hidroelektrik santralinde yangın

Rus ordusu, Ukrayna’nın en büyük hidroelektrik santrali Dnipro HES dahil olmak üzere ülkenin enerji endüstrisine ve yerleşim yerlerine geniş çaplı saldırı düzenledi.

Minik Parla yaşamla olan savaşını kazandı
Yaşam

Minik Parla yaşamla olan savaşını kazandı

Hamileliğinin 30. haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği tespit edilen ve bebeğini daha 890 gram iken dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan minik kızı Parla’ya 62 gün sonra kavuştu.

Rusya’dan Kiev’e füze saldırısı
Dünya

Rusya’dan Kiev’e füze saldırısı

Rus ordusu, 44 gün aradan sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev’e füzeyle saldırı gerçekleştirdi, 13 kişi yaralandı.