Antalya

İhtiyaç duyulan alanlara öğretmen ataması...

Erdoğan, ihtiyaç duyulan alanlarda atamaların devam edeceğini açıkladı. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak projelerin yakında duyurulacağını belirten Erdoğan, 21 yılda göreve başlayan öğretmen sayısının 800 bini bulduğunu söyledi.

İhtiyaç duyulan alanlara öğretmen ataması...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde karne dağıtım törenine katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Erdoğan,

"Karne sevinci yaşayan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Her eğitim öğretim yılı sonunda bilgili, kültürlü, ahlaklı ve vicdanlı, geleceğimize daha umutla bakıyoruz. Evlatlarımızın sesine kulak verdikçe yarınlarımıza olan inancımız katlanarak artıyor. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin omurgasıdır. Öğretmen sadece bilgiyi aktaran değil, öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran kaşiftir. Bilgi ve tecrübeleri ile evlatlarımızı hayata hazırlayan rehberdir.

"TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

İlk emri oku olan inancın mensupları olarak bilgi yanında hikmeti, ahlakı aşılayan öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz. Tüm öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle dini ve milli bayramlarımızı biraz buruk geçiriyoruz. Bugün de karne almanın heyecanını teneffüs edemiyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin acısı hala kalbimizi yakıyor. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz öğretmen ve öğrencilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit Aybüke öğretmenimizi rahmetle anıyorum" dedi.

"İHTİYAÇ DUYULAN ALANLARDA ÖĞRETMEN ATAMALARINI SÜRDÜRECEĞİZ"

Depremden olumsuz etkilenen şehirleri en kısa zamanda yeniden ayağa kaldıracaklarını söyleyen Erdoğan, "19 milyonu temel eğitim ve ortaöğretimde, 8 milyonu yükseköğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencimiz bulunuyor. En güzel şekilde yetişmeleri için imkanları seferber ediyoruz. Bütçede aslan payını eğitime ayırarak derslik sayısını iki katına çıkararak, öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu materyalleri ücretsiz dağıtarak, öğretmenlerin özlük haklarını geliştirerek, kaliteli eğitimden geri kaçmayarak gereken özeni gösterdik. 45 bin yeni öğretmen atamasıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2022 yılında 500 bin öğretmen varken bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz.

"YAKINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ" DİYEREK DUYURDU

Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projelerimizi yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını kutlayacağız. Gelecek 5 sene boyunca Türkiye Yüzyılı inşası için gece gündüz demeden çalışacağız. Siz evlatlarımıza gurur duyacağınız bir ülke teslim edeceğiz. Öğretmen, ebeveyn ve öğrencisi ile hepimize sorumluluk düşüyor. Hedeflerimiz ile aramıza kimseyi sokmayacağız. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan şeref duyacağız. Bizi biz yapan değerlerimize ve köklerimize sahip çıkacağız. Bunları yaparsak kimse bizim önümüzü kesemez.

"YARININ TÜRKİYE'Sİ SİZLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK"

Yarının Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecek. Teknofest gençliği olarak artık uzayla iç içe olmayı amaç edineceksiniz. Yazın sevdiklerinizle keyifli vakit geçirirken kitap okumakla bağınızı kesmeyin. Öğrenme şevkinizin kaybolmasına izin vermeyin. Çok farklı alanlarda açılmış ücretsiz yaz okullarımız, gençlik kamplarımız var. Merdiven altı kapkaççılara kendinizi kaptırmayın. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın sizlere yönelik çalışmaları var. Bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

2024 Öğretmen atamaları ne zaman? MEB'den öğretmen ataması açıklaması!
Bölgesel

2024 Öğretmen atamaları ne zaman? MEB'den öğretmen ataması açıklaması!

2024 Öğretmen atamaları ne zaman? MEB'den öğretmen ataması açıklaması! 2024 yılı öğretmen atamaları ile ilgili beklentiler artıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklama geldi. Atamalar ne zaman, kontenjan ve branş dağılımı ne zaman belli olacak?

45 bin öğretmene atama hayırlı olsun
Yaşam

45 bin öğretmene atama hayırlı olsun

Son 20 yılın en büyük atama programında 45 bin öğretmen ataması yapıldı. En çok atama ise deprem bölgesine yapıldı.

Öğretmen atama tercihleri başladı mı? İşte başvuru ekranı
Yaşam

Öğretmen atama tercihleri başladı mı? İşte başvuru ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 45 bin sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 2 Mayıs Salı günü itibarıyla başladı.

45 bin öğretmen ataması için detaylar belli oldu
Bölgesel

45 bin öğretmen ataması için detaylar belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 45 bin yeni öğretmen ataması için ön başvurular 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde, atamalar ise 8 Mayıs'ta yapılacak. İşte detaylar...

45 öğretmen ataması müjdesi
Yaşam

45 öğretmen ataması müjdesi

Yaşanan deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan atanma bekleyen öğretmenlere müjde verdi. İşte detaylar...

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler
Bölgesel

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında Türkiye birincisi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile görüşerek, tebrik etti.