Bilim, sağlık ve sanat alanlarını disiplinlerarası bir anlayışla aynı platformda buluşturan kongre; akademisyenler, araştırmacılar, sağlık profesyonelleri, sanatçılar ve öğrenciler arasında önemli bir bilimsel paylaşım ve etkileşim ortamı oluşturdu. Kongre oturumları Adem Tolunay Yerleşkesi içerisinde bulunan Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Konferans Salonu ile Bucak Sağlık Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.
Kongrede farklı disiplinlerden yaklaşık 200 bilimsel çalışma sunulmuş olup, etkinliğe yaklaşık 600 akademisyen, araştırmacı, sağlık profesyoneli, sanatçı ve öğrenci katılım sağlamıştır. Türkiye’nin farklı üniversitelerinin yanı sıra Tunus, Çin, Almanya, Kazakistan ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkeden bilim insanı ve araştırmacı kongrede yer almıştır.
Kongrenin açılış programına Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile Bucak İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca katılım sağlamışlardır. Açılışta Kongre Dönem Başkanı ve Bucak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nazife Bakır ile Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zeki Yıldırım da konuşmalar gerçekleştirmiştir. Açılış konuşmalarında bilimsel üretimin artırılması, uluslararası akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi ve disiplinlerarası çalışmaların desteklenmesinin önemine vurgu yapılmıştır.
Kongre kapsamında sağlık bilimleri, sosyal bilimler, mühendislik, eğitim bilimleri, sanat ve tasarım başta olmak üzere birçok farklı alanda bilimsel oturumlar gerçekleştirilmiştir. Sözlü ve çevrimiçi bildiri sunumlarının yanı sıra akademik değerlendirme toplantıları düzenlenmiş; katılımcılar çalışmalarını ulusal ve uluslararası akademik çevrelerle paylaşma fırsatı bulmuştur.
Etkinlik süresince çeşitli sanat sergileri ve sergi açılışları gerçekleştirilerek kongrenin kültürel ve sanatsal yönü de ön plana çıkarılmıştır. Bilimsel programların yanında düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler katılımcılar arasında akademik ve sosyal etkileşimi güçlendirmiştir.
Kongrenin üçüncü gününde ise davetli konuşmacılar ve katılımcıların iştirakiyle Sagalassos Antik Kenti’ne kültürel gezi programı düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen gezi kapsamında katılımcılar bölgenin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı bulmuş, aynı zamanda Burdur’un kültürel değerlerinin uluslararası katılımcılara tanıtımına katkı sağlanmıştır.
II. Uluslararası Bilim, Sağlık ve Sanat Kongresi (ISHEAC 2026), bilimsel bilgi üretimini destekleyen, disiplinlerarası çalışmaları teşvik eden ve uluslararası akademik etkileşimi güçlendiren önemli bir organizasyon olarak başarıyla tamamlanmıştır.





Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)