İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Geri Gönderme Merkezlerinde İdari Gözetim Altındaki Yabancılara Sunulacak Sağlık Hizmetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü” gereğince tüberküloz kontrol hizmetlerinin sunumunda karşılıklı koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla Geri Gönderme Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi arasında durum tespitinin yapılması ve sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Birgül İbişoğlu başkanlığında Verem Savaş Birimi koordinesinde düzenlenen ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Geri Göndermez Merkez 1-2 yöneticilerinin de katılım sağladığı bir toplantı yapıldı.
Toplantıda Erzurum’da bulunan düzensiz göçmenlerde tüberküloz hastalığının görülmesi durumunda kurumlar arasında yapılacak iş ve işlemler birlikte değerlendirilerek, konu hakkında iş birliğinin önemine değinildi. Toplantı, mevcut sorunların karşılıklı aktarılması ve önerilen çözüm önerilerinin tartışılmasıyla devam etti. Çözüme kavuşturulan konular hakkında kararlar belirlenecek taraflarca imza altına alındı ve toplantı doğal seyrinde tamamlandı.
iha
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)