Manisa

İl Sağlık Müdürlüğünden içme suyuna tam not

Manisa’nın 17 ilçesine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarıyı ortaya koydu.

İl Sağlık Müdürlüğünden içme suyuna tam not

Manisa’nın 17 ilçesine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarıyı ortaya koydu. 2023 yılında il genelinde 29 bin 627 adet bakiye klor ölçümü yapan il sağlık müdürlüğü ekipleri Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97 olduğunu belirledi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından daha sağlıklı içme suyu için il genlinde çalışmalar yürütülüyor. MASKİ’den habersiz olarak il genelinde farklı noktalardan su numuneleri alıp bakiye klor ölçümü gerçekleştiren Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, sonuçları da MASKİ’ye iletiyor. 2023 yılında il genelinde yapılan analizlerde 29 bin 627 adet bakiye klor ölçümü gerçekleştirildi. Çıkan sonuçlara göre Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97 olduğunu belirlendi. MASKİ, ilk olarak yönetmelik hükümleri gereği içme suyu depolarına dezenfeksiyon üniteleri kurdu. Dijital dozaj pompası, kimyasal stok tankı, ölçüm cihazı, güneş paneli gibi tüm ekipmanlar eksiksiz tamamlanarak montajları yapıldı. Büyük kapasitelerdeki dezenfeksiyon stok tankları da sürekli işleyiş için sisteme entegre edildi. Sadece 2023 yılında 860 bin kilogram klor alımı yapılarak depolara kontrollü bir şekilde uygulanması gerçekleştirildi. Böylece hanelere ulaşan suların sürekli olarak temiz olması sağlandı.
17 adet özel ekipmanlı araç ve 34 personel ile 7/24 çalışan bir sistem kuran MASKİ, tüm araçlarını arazi şartlarına uygun özel kaplama, depo ve pompa ekipmanları ile donattı. Bu ekipler, düzenli olarak sahada görev yaparak klor takviyesi gereken en ücra kırsal mahalleye dahi ulaşarak içme suyunun daha sağlıklı olması için çalışıyor. İçme ve kullanma sularının mikrobiyolojik kalitesi ise tüm ilçe ve mahallelerin her noktasında sürekli olarak takip ediliyor. Klor ekiplerine sahada daha akıcı bir şekilde görev yapmaları için tablet cihazları da dağıtan MASKİ, tüm süreci online olarak takip ediyor. Dağıtım ekipleri, tabletlere yüklenen program ile içme suyuna dağıtılan klor konumlarını, şebekede ölçüm yapılan odak noktası ve miktarını günlük olarak sisteme kaydediliyor. Böylece nerede eksik olduğu anında tespit edilerek müdahale edilmesi gereken yere hemen ulaşılması sağlanıyor. Veriler anlık olarak kontrol edilerek suyun sürekli olarak sağlıklı bir şekilde hanelere verilmesi sağlanıyor.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muhtar Topak'tan Müjde! Belören Köyü'nde Su Sorunu Çözülüyor!
Bölgesel

Muhtar Topak'tan Müjde! Belören Köyü'nde Su Sorunu Çözülüyor!

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Belören Köyü'nde yaşanan içme suyu sıkıntısının çözümü için çalışmalar hız kazandı. Detaylar haberimizde...

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!
Bölgesel

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!

Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş artan sıcaklık ve içme suyunun azalmasıyla ilgili Bucaklı vatandaşlara çağrıda bulundu.

Senir suyu projesinde sona gelindi! Korkmaz'dan bu yaz için tedbir çağrısı
Bölgesel

Senir suyu projesinde sona gelindi! Korkmaz'dan bu yaz için tedbir çağrısı

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur'un içme suyu sorununa orta vadede (10-15 yıl) çözüm getirecek Senir Suyu Göl Geçişi projesinin son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki bir iki hafta içinde onaylanmasını beklediğini duyurdu.

120 milyonluk içme suyu yatırımı
İş Dünyası

120 milyonluk içme suyu yatırımı

Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek.

Göçük Altında Kalan 3 işçi de Hayatını Kaybetti!
3. Sayfa

Göçük Altında Kalan 3 işçi de Hayatını Kaybetti!

Trabzon’un Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi’nde içme suyu isale hattı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 3 işçi toprak altında kalarak hayatlarını kaybetti.