“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.
Dünya nüfusunun %15’i, ülkemizde de buna yakın bir oranda engelli insanımızın durumlarının her düzeyde ele alındığı önemli bir gün.
Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerin yaşadığı bir sağlık sorunu değildir. Tüm toplumu ilgilendiren ve çözüme dönük herkesin katılımını gerektiren bir konudur.
Her şeyden önce topluma düşen, hiç bir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, herkesin bir gün engelli olabileceğini düşünerek bu alanda daha sorumlu davranmak, daha yüksek bir hassasiyet göstermektir.
Unutulmamalıdır ki bir ülkenin huzuru onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğu ile sağlanır. Engellilerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta kendilerine yer bulması, tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.
Devletimiz, milletimizle el ele vererek, engelli, engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın yasal haklarının ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar son yıllarda artırılmış, sağlıktan, eğitime, istihdamdan, evde bakıma kadar temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydetmiştir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)