İç Anadolu Bölgesinin en büyük fuarı olan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisikoordinasyonunda (CBİKO) Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24), geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda başarılı bir şekilde tamamlandı.
Bu yıl için yapay zekâ temasının belirlendiği İKAF’24’te 407 etkinliğe 50 bine yakın öğrenci katılım gösterdi. Farklı iş kollarından yüzlerce şirket, firma, kamu kurum ve kuruluşunu ağırlayan; söyleşi, kültür ve sanat etkinlikleri, atölye çalışmaları ve pek çok farklı aktiviteyle dolu dolu bir program hazırlayan Anadolu Üniversitesi, öğrencilere yeniden eşsiz bir kariyer fuarı hazırlamanın gururunu yaşadı.
“İKAF’24’te yüzlerce firma 50 bine yakın öğrenciyle buluştu ve fuar kapsamında 407 ayrı etkinlik gerçekleştirildi”
2 gün boyunca başarıyla düzenlenen organizasyon hakkında görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi:
“12 paydaş üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24), üniversitemiz akademik ve idari personelinin değerli katkıları ve özverisi ile başarıyla tamamlanmıştır. Ülkemizin aydınlık yarınları olan gençlere yeni ufuklar açacak İç Anadolu Kariyer Fuarı’nda sektöründe lider yüzlerce firma 50 bine yakın öğrenciyle buluşmuş ve fuar kapsamında 407 ayrı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte fedakarlıkla emek veren tüm personelimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”
2 gün süren etkinliklerin açılış töreni T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Ayşen Gürcan, İdris Nebi Hatipoğlu, Fatih Dönmez, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, paydaş üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. Tören protokolü etkinliğin açılışında söz alarak konuşmalarını gerçekleştirdi.
BKM Mutfak Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi
Programın açılış konuşmalarının ardından BKM Mutfak Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende ödül almaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi öğrencileri YiğitalpAkgün, Rodi Özçelik, Dudu Tan’a hediye takdimi BKM Mutfak Oyuncusu Yasin Çam tarafından yapıldı.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Koro Şefi Ebru KemalbayEren yönetiminde Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu’nun sahne aldığı İKAF’24 Açılış Töreni, İç Anadolu Kariyer Fuarı’na başta ana sponsorlar olan T.C. Eskişehir Valiliği, GÜROK GRUP ve TAB GIDA olmak üzere fuar sponsorlarına plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Necmeddin Bilal Erdoğan, Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluştu
Fuarın ikinci gününde, “Eğitimde Küresel Ufuklar: Yetenek, Deneyim ve Hedefler” başlıklı söyleşide İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan öğrencilerle bir araya geldi. Moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın üstlendiği söyleşide Bilal Erdoğan, öğrencilere kariyer yolcuğunu ve tavsiyelerini aktardı.
Öğrencilere iş hayatlarına ilişkin tavsiyelerde de bulunan Bilal Erdoğan, “Kendimden örnek verecek olursam şu anda da eğitim alanında çalışmalar yapıyor ve eğitimin hiç bitmeyeceğine inanıyorum. Akademisyen olmak isteyenlere ise en büyük tavsiyem, memur olmak için bunu yapmayın. Eğer eğitime hevesiniz, araştırıp öğrenme tutkunuz varsa bu mesleğin hakkını verebilirsiniz. Günümüzde yetkinlikleriniz, sosyalliğiniz çok önemli. Özellikle dil unsuru çok önemli bir yetkinlik olarak sizi rakiplerinizin önüne geçirir” diyerek kariyer hayatında gençleri öne geçirecek noktalara vurgu yaptı.
İKAF’24 kapsamında ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırma Merkezi Halk Dansları Topluluğu tarafından “Ahi Evran’ın Sesi: Esnafın Türküsü” gösterisi sahnelendi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)