Antalya

İlk turda kazanan yok, seçim 2'nci tura kaldı

Son verileri paylaşan YSK Başkanı Yener, "Adaylar kazanmak için yeterli oyu alamadı, bu nedenle seçimin ikinci turu 28 Mayıs'ta yapılacak." dedi.

İlk turda kazanan yok, seçim 2'nci tura kaldı

Türkiye genelinde sandıkların tamamı açılırken, yurt dışı oylarının sayımı ise devam ediyor. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 49.5, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44.8 olarak görülüyor. Son verileri paylaşan YSK Başkanı Yener, "Adaylar kazanmak için yeterli oyu alamadı, bu nedenle seçimin ikinci turu 28 Mayıs'ta yapılacak." dedi.
Türkiye'de dün milyonlarca vatandaş, cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimi için sandık başına gitti. Seçimlere büyük katılım sağlandı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy sayımının yurt dışı sandıklarında devam ettiğini belirterek, "Saat 15.15 itibariyle yurtiçi sandık sayısı yüzde 100 açılmış olup, katılım oranı yüzde 88,92 olarak gerçekleşmiştir. Yurtdışında ise yüzde 52,99 oranında katılım gerçekleşmiştir. Yurtdışında veri girişi devam eden 35 bin 874 oy bulunmaktadır." dedi.

"SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALDI"

Yener, adayların kazanmak için yeterli olan oy oranına ulaşamadığını söyleyerek şöyle devam etti: "Kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Erdoğan'ın yüzde 49.51, Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sayın Oğan'ın 5,47'nin oy aldığı görülmüştür. Saat 15.15 itibariyle 35 bin 874 oyun Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verilmiş olduğu kabul edildiğinde oylarının yüzde 49,54 olduğu görülmüş, Sayın Kılıçdaroğlu'na verilmiş olduğunda yüzde 44,89 kabul edilmiş olup, hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı görülmüştür. 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimlerin yapılmasına karar verilmiştir."

ADAYLARIN OY ORANI

Yurt içindeki sandıkların yüzde 100'ü açılırken adayların oy oranları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.51

Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88

Sinan Oğan yüzde 5.2

İKİNCİ TUR NASIL YAPILACAK?

Seçimlerde 2. turun nasıl yapılacağına ilişkin bilgi veren YSK Başkanı Yener, "Oy pusulalarında sıralamada değişiklik olmayıp, Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1'inci, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da 2'nci sırada yer alacaktır. Propaganda dönemi başlamış bulunmaktadır. 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci oylamasının Türk milletine, demokrasisine, Cumhurbaşkanı adaylarına hayırlı olmasını dileriz." ifadelerini kullandı.

MİLYONLARCA İNSAN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için dün sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için, 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu. Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs'ta tamamlandı. Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanların gümrük kapılarında oy verme işlemleri de saat 17.00 itibarıyla bitti.

bomba15

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ın beldelerindeki oy sayıları belli oldu
Bölgesel

Bucak'ın beldelerindeki oy sayıları belli oldu

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlandı. Burdur'un Bucak ilçesine bağlı beldelerde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu kaç oy aldı. İşte detaylar...

Bucak'ın köylerindeki oy sayıları belli oldu
Bölgesel

Bucak'ın köylerindeki oy sayıları belli oldu

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlandı. Burdur’un Bucak ilçesine bağlı köylerde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu kaç oy aldı? İşte detaylar...

Antalya'da seçim kutlaması gerginliği
Bölgesel

Antalya'da seçim kutlaması gerginliği

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde seçim kutlaması yapmak için Cumhuriyet Meydanı’na gelen AK Partililer ile CHP’nin seçim ofisinde bulunan partililer arasında gergin anlar yaşandı. İşte detaylar..

2023 seçimleri Antalya'da ilçe ilçe sonuçlar
Bölgesel

2023 seçimleri Antalya'da ilçe ilçe sonuçlar

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde seçmenler son kararını verdi. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen seçim yarışını Erdoğan, kazandı.

Düğünle seçim çakıştı gelin damat sandığa böyle geldi
Bölgesel

Düğünle seçim çakıştı gelin damat sandığa böyle geldi

Antalya’da düğün tarihleri cumhurbaşkanı seçimiyle çakışan Figen Acar (27) Harun Reşit Çetin (28) çifti, oy kullanmaya gelinlik ve damatlığıyla geldi. işte detaylar...

Çavuşoğlu'ndan zafer konuşması
Etkinlik

Çavuşoğlu'ndan zafer konuşması

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Antalya ile gurur duyuyoruz diyerek zafer konuşması yaptı. İşte detaylar...