Antalya

İmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldular

Antalya’da 30’u aşkın cami imamı, orman yangını gönüllüsü oldu. Ellerine hortumları alan imamlar, ‘Bismillah’ deyip belirtilen hedefe köpükleri sıktı.

İmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldular

Antalya’da 30’u aşkın cami imamı, orman yangını gönüllüsü oldu. Ellerine hortumları alan imamlar, ‘Bismillah’ deyip belirtilen hedefe köpükleri sıktı. Yaklaşık 8 saatlik pratik ve uygulamalı eğitim alan imamlar, muhtemel bir orman yangınına artık ‘bilinçli’ bir şekilde müdahale edecek.
Orman Genel Müdürlüğünün 100 bin orman gönüllüsüne eğitim verme ve büyük yangınlarda gönüllerin katılımını sağlaması adına başlattığı projeye, Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki 30’u aşkın cami imamı da katıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde 8 saatlik pratik eğitime katılan imamlar, yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgiler aldı. Ardından arazözler, su yakıt ikmal araçları ve teçhizat hakkında eğitime tabi tutulan imamlara, bu araç ve gereçlerin nasıl kullanılacağı yönündeki bilgileri uygulamalı olarak aldı. Ellerine hortumu alan imamlar, ‘bismillah’ deyip sırayla belirtilen hedefe köpük sıktı.

“Amacımız yangınların çıkmasını önlemek, çıktığında ise hızlı müdahale ile söndürmek”

Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde eğitimci mühendis Zeki Tuncer, Orman Genel Müdürlüğünün 2021 yılında başlattığı proje sonrası gönüllülere eğitim verilmeye devam edildiğini bildirdi. Hafta sonu gerçekleşen 8 saatlik eğitime 30’un üzerinde din görevlisi ve 3 cezaevi infaz koruma memurunun katıldığını belirten Tuncer, alınan eğitimlerle ilgili ise şunları söyledi:
Sabah pratik eğitim veriyoruz. Yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında yapılacak işlerle ilgili bilgiler verdik. Öğleden sonraki programımızda ise yangında kullanılan alet edevatlar, arazözler, su ikmal araçları ve ilk müdahale araçlarıyla ilgili, gönüllülerin orman yangınında kullanabileceği araç ve işler uygulamalı olarak veriyoruz. 1 günlük 8 saatlik bir eğitim. Yangının uzun sürdüğü, afete dönüştüğü kısımlarda vatandaşların bilinçli bir şekilde destek vermesi önemli. Amacımız yangınların çıkmasını önlemek, çıktığında da henüz küçükken hızlı müdahale ile söndürmenin bilgilerini vermek.

“Buradan aldığımız bilgileri cemaatimize aktaracağız”

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisindeki caminin imamı Ramazan Güçlü, Orman Genel Müdürlüğü personellerinin orman yangınlarındaki göstermiş olduğu etkin çalışmaya destek vermek için gönüllü olduklarını söyledi. Antalya il ve Muratpaşa ilçe müftülüğünün bu oluşumu desteklediğini aktaran Güçlü, Orman Bölge Müdürlüğüne müracaat ettiklerini ve eğitim aldıklarını söyledi.
Güçlü, ilk olarak kendi görev yaptıkları mahalle, köy gibi yerlerde yangınların çıkmaması adına alınabilecek tedbirleri öğrendiklerini belirterek, “Bunları tabi ki cemaatimize aktaracağız. Bir yangın çıktığı zaman yangına nasıl müdahale edilebileceğini öğrendik ve çok güzel kazanımlar elde ettik. Bu hocalarımız tüm afetlerde bulunduğu gibi bundan sonra orman yangınlarında daha eğitimli bir şekilde yer alacak. Türkiye genelinde bütün kurumlara ve insanlara örnek olması için yola çıktık, hamdolsun bunun şu anda sevincini yaşıyoruz” dedi.
İslam dininin israfa karşı olduğunu hatırlatan Güçlü, orman yangınında kullanılan sıvıların doğru bir şekilde kullanımını öğrenerek, israfın önüne geçmeyi de öğrendiklerini ifade etti.

“Bütün halkın bu eğitimleri alması gerekiyor”

Eğitime katılan Antalya Cezaevi Arama Kurtarma Ekibinde yer alan infaz koruma memuru Onur Karay ise ekip olarak deprem bölgesinde görev yaptıktan sonra, orman yangını gönüllüsü olmak için eğitimlere katıldıklarını söyledi. Eğitimin önemine değinen Karay, “Depremde de çok fazla insana ihtiyaç vardı, orman yangınlarında da büyük olunca ihtiyaç oluyor. Bütün halkın bu eğitimleri alması gerekiyor. Bilinçli olup devletimizin her zaman yanında olmalıyız” diye konuştu.

İmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldularİmamlardan örnek davranış; Orman yangını gönüllüsü oldular

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Orman yangınlarına ilk müdahale onlarla 10 dakikaya düşecek
Bölgesel

Orman yangınlarına ilk müdahale onlarla 10 dakikaya düşecek

Antalya’da orman yangınlarında kullanılmak için üzerinde "Türkiye yüzyılına nefes" yazılı "Air Tractor" tipi 6 uçak hazır bir şekilde bekletiliyor. Hedef yangına ilk müdahaleyi 10 dakikaya düşürmek.

İzinsiz İşlem Yapan İşletmeye İdari İşlem!
3. Sayfa

İzinsiz İşlem Yapan İşletmeye İdari İşlem!

Antalya’da izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı.

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı
Yaşam

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü.

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri
Bölgesel

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri

Antalya ve ilçeleri 28 Mart Perşembe günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz...

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Mart hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Mart hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 28 Mart Perşembe günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 28 Mart hava durumu raporu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.