İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile yaptığı görüşmede, İsrail’in düşmanca eylemlerinin Washington’un doğrudan desteğiyle gerçekleştiğini söyledi ve bu şartlarda İran ile ABD arasında dolaylı müzakerelerin devam etmesinin hiçbir şekilde mantıklı olmadığını söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in İran’a yönelik askeri saldırısının ardından bölgede yaşanan son gelişmelerin ele alındığı aktarıldı. Arakçi, görüşmede İsrail’in İran’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini, nükleer tesisler ile yerleşim yerlerine saldırdığını ve bu saldırılarda askerler, akademisyenler, kadınlar ve çocukların hayatını kaybettiğini belirterek, bu eylemleri şiddetle kınadı. İsrail’in saldırılarının uluslararası toplum tarafından açık şekilde kınanması gerektiğini vurguladı.
Arakçi, barış ve hukukun üstünlüğünü savunan tüm ülkelerden, bu saldırgan ve insanlık dışı eylemleri kınamalarını ve İsrail’e baskı yapmalarını beklediklerini söyledi. Arakçi ayrıca Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’ın barışçıl nükleer programına ilişkin son kararını eleştirerek bu kararın ABD ve 3 Avrupa ülkesi (Almanya, Fransa ve İngiltere) tarafından hazırlandığını ve İsrail’in nükleer tesislere yönelik saldırılarına zemin oluşturduğunu söyledi. Barışçıl nükleer tesislere yönelik saldırıların uluslararası hukuka göre yasak olduğunu vurgulayan Arakçi, dünya toplumunun bu yasa dışı ve tehlikeli eylemler nedeniyle İsrail’i sorumlu tutması gerektiğini ifade etti. İran’ın İsrail rejiminin istikrarı bozan eylemlerinin neden olduğu tehditlere dikkat çekmek amacıyla diplomatik girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Arakçi, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden sorumlu bir tutum sergilemelerini ve İsrail’i hesap vermeye çağırmalarını istedi.
Görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına da değinen Arakçi, İsrail’in düşmanca eylemlerinin Washington’un doğrudan desteğiyle gerçekleştiğini söyledi ve bu şartlarda İran ile ABD arasında dolaylı müzakerelerin devam etmesinin hiçbir şekilde mantıklı olmadığını vurguladı. Arakçi ayrıca İran’ın ulusal egemenliğini, halkını ve güvenliğini korumak için siyonist rejimin saldırılarına güçlü bir şekilde karşılık verdiğini ve meşru müdafaa hakkını kullanma konusunda kararlı olduğunu belirtti.
Kallas ise bölgede artan gerilimden duydukları derin endişeyi dile getirerek AB’nin BM Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası platformlarda tansiyonu düşürmeye ve bölgede barış ile güvenliği yeniden sağlamaya yönelik diplomatik çabalara destek vermeye hazır olduğunu belirtti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)