İran’da İsrail-ABD ortak saldırısında öldürülen dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in ardından, Anayasa’nın 111'inci maddesi kapsamında oluşturulan Geçici Liderlik Konseyi’ne Ayetullah Ali Rıza Arafi seçildi.
İran’da İsrail-ABD ortak saldırısında öldürülen Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’in ardından, Geçici Liderlik Konseyi’nde görev alacak isim belirlendi. Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sözcüsü Muhsin Dehnavi yaptığı açıklamada, "Anayasa’nın 111’inci maddesi gereği Geçici Liderlik Konseyi’nde Anayasa Koruyucular Konseyi’nden bir fakihin yer alması hükmü doğrultusunda, Ayetullah Ali Rıza Arafi konsey üyesi olarak seçildi" ifadelerini kullandı. Dehnavi, liderliğin kesintisiz şekilde sürdürülmesinin amaçlandığını belirterek, Uzmanlar Meclisi’nin en kısa sürede kalıcı lideri seçeceğini kaydetti.
Anayasa’nın 111’nci maddesi ne diyor
İran Anayasası’nın 111’inci maddesine göre, liderin vefatı, istifası veya görevden alınması halinde Uzmanlar Meclisi en kısa sürede yeni lideri seçmekle yükümlüdür. Bu süreçte liderlik makamında boşluk oluşmaması için Cumhurbaşkanı, Yargı Erki Başkanı ve Anayasa Koruyucular Konseyi’nden bir fakihten oluşan Geçici Liderlik Konseyi görev yaparken; geçici konsey, yeni lider belirlenene kadar liderin anayasal yetkilerini kullanır.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)