Burdur / Bucak

İŞ ADAMI İSMAİL BAŞARIR’DAN MERMER İŞÇİLERİNE ANLAMLI JEST

İŞ ADAMI İSMAİL BAŞARIR’DAN MERMER İŞÇİLERİNE ANLAMLI JEST

İŞ ADAMI İSMAİL BAŞARIR’DAN MERMER İŞÇİLERİNE ANLAMLI JEST

İŞ ADAMI İSMAİL BAŞARIR’DAN MERMER İŞÇİLERİNE ANLAMLI JEST

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Proje öncülüğünü Bucak İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin’in yaptığı, ülke genelinde büyük bir kültür hareketi olması sebebiyle dikkat çeken Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında 15-23 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan BEKAP 2 Kitap Fuarı’na Bucak Belediyesi Meclis Üyesi ve İşadamı İsmail Başarır, fabrikasında çalışan işçilerle birlikte katılarak onlar için anlamlı bir jest yaptı. Başarır, işçilerle birlikte kitap fuarına katılarak fuardan almak istedikleri kitapların ücretini ödeyerek onlara BEKAP Projesine yakışır anlamlı bir jest gerçekleştirdi. Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, belediye meclis üyesi ve İşadamı İsmail Başarır’ı bu davranışından dolayı tebrik etti. Bucak’ta 2 yıldır devam eden ve ülke genelinde adından söz ettiren BEKAP Projesi’nin eğitim, kültür, kalkınma ve okuma anlamında büyük bir hareket olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Sezgin, kitap fuarı kapsamında Bucak’a gelecek yazarlar ve programın içeriği hakkında bilgi verdi. Tüm öğretmenleri, okul müdürlerini, din görevlilerini, öğrencileri, Burdur merkezde ve ilçelerinde yaşayan herkes, Bucak’ta açılan BEKAP 2 Kitap fuarına katılmaya davet etti.

Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Öncelikle Başarırlar Mermer’e aynı zamanda Belediye Meclis Üyemiz İsmail Başarır’a teşekkür ediyorum, burada işçi kardeşlerimiz var. Alın teri el emeği ile çalışan üreten kardeşlerimiz, taşın aş olduğu şehirde taştan aş çıkaran kardeşlerimiz ve Bucak ilçemizde de bu yıl 2. Sini düzenlediğimiz Kitap Fuarımızda işçilerimizle birlikte Başarırlar Mermer biz de bu projede varız, biz de bu kültür hareketinde varız diyerek işçilerimizi getirdiler ve kendilerine çalışanlarına bir kitap hediye edecekler. Onlar kitaplarını alacaklar ve burada da İşveren İsmail Bey bunun ücretini ödeyecek. Güzel bir jest, ben buradan bütün İşadamlarımıza da sesleniyorum, okuma hareketini, kitapla insanları buluşturmayı sadece

öğrencilerimiz çocuklarımız gençlerimiz için değil toplumda her kesim için işçisi, çiftçisi, esnafı, memuru için yaygınlaştırmalıyız. Buna ihtiyacımız var, çocuklarımıza örnek olabilmek için elinde kitabı olan anneler babalar olmalıyız. Çocuklarımız bize baktığında bizi örnek almalılar. Dolayısıyla biz Bucakta bir kitap fuarı açmışsak bu kitap fuarını da sadece Kaymakam ve Belediye Başkanı değil, İşadamlarımız sahiplenmeli, toplum sahiplenmeli, herkes sahiplenmeli. Kitaba yakın olmalıyız, kitabi olmalıyız. Biz okuyarak bilgi birikimi bakımından kendimizi zenginleştirerek gelişeceğimizin farkında olmalıyız. Gayretimiz o. Ben bugün Başarırlar Mermerin çalışanlarıyla birlikte burada olmasından büyük gurur duydum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu hareketin çok önemli bir hareket olduğunu ve çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. İsmail beye ve bütün Başarırlar Mermerin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kitap Fuarında yoğun kalabalık bu hareketlilik bizleri mutlu ediyor, biz Bucak’ta bir kıvılcım yaktık, dolayısıyla biz gerçekten Bucakta geleceğe dönük olarak biz şehrimizin rengini açık mavi kılacağız, Bucak açık mavi olacak diyoruz. Bucak okumayla gençlerini, çocuklarını iyi yerlere getirme mücadelesinde eğitimle de iddiasını ortaya koyacak. Bakın şu anda Türkiye’nin ünlü Yazarları Bucak’ta. Bugün İnci Aral Bucak’ta, Türk edebiyatında bildiğim kadarıyla 25 tane romanı olan, en çok okunan Yazarlarımızdan birisi. Yine Sinan Akyüz burada bugün. Yarın da yine önemli konuklarımız gelecek. Programımız Pazartesi günü başlamıştı, 23 Nisan akşamına kadar devam edecek. Yine İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum, Pazartesi günü Burdur’un diğer ilçelerinden öğrencilerimiz Bucak’a gelecek. Bu bir dayanışmadır. Bu fuar sadece Bucak’ın değil, Burdur’un fuarıdır. Başka fuarlarda yapılır ama kitap fuarları gerçekten şehrin en önemli fuarlarıdır. Bu anlamda bu işte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Birlikte başaracağız. Bugün şu kalabalık ta onu gösteriyor ki güzel bir iş yapıyoruz. Hep birlikte bu güzelliği paylaşıyoruz. Basının da bizim sesimizi duyurmasından dolayı Kanal 15 ailesine de ayrıca teşekkür ediyorum, diğer yazılı

sosyal medyaya yerel basına da ayrıca teşekkür ediyorum. Sizler bizim sesimizi duyurdukça ve günlük bu hareketi vatandaşımıza ulaştırdıkça buraya gelen insanların sayısı artacaktır diye düşünüyorum. Ben Balıkesir Susurluk’ta bir kitap fuarı tertip ettim. Orada da şunu söyledim. Bir fidan dikiyoruz, can suyu vermek bu fidana kök saldırmak sisin elinizde. Çünkü bir fidan diktiğimizde o fidan tutacak mı tutmayacak mı, toprağı elverişli mi, suyu zamanında veriliyor mu bu önemli. Orada biz bu konuşmamızı yapmıştık. Arkasından sayın Valimiz de sahip çıktılar Bandırmada, Edremit’te 1. Kitap fuarları bizden sonra başladı. Sındırgıda Biga’da oldu. Geçen yıl Balıkesir’de kitap fuarı açıldı. Şimdi Susurluk bu hafta 3.sü, Bucakta da geçen biz ilk kitap fuarını açarken elbette bir kaygımız vardı ve gayret ettik, bu yıl da yine biz şu 2-3 yılı birlikte eğitim camiasıyla öğretmenlerimle bu arada Bucakta binin üzerinde öğretmen var, her gün en az 100 öğretmen, 200 öğretmeni burada görmek isterim. Okul Müdürlerimiz de onların topluma karşı bir sorumluluğu var. Çünkü onlar eğitimci, imamlarımız din görevlilerimiz bizim dinimizin ilk emri “oku”” dur, imamlarımız burada olmalı. Müftümüz nerede Müftümüz burada olmalı, Milli Eğitim Müdürü gönüllü gelmeliler. Zaten gönüllü gelmiyorsa bize pozitif enerji vermiyorsa olmaz. Onun için öğrencilerimiz öğretmenlerimiz bu ilçede 8 bin öğrenci var. Ben bu 8 bin öğrencinin yaşadığı bir ilçede bir kültür hareketi, Türkiye’nin en önemli Yazarlarını getirdik. Gerçekten İlber Ortaylı gibi, Doğan Cüceloğlu gibi çok değerli kıymetleri getirdik üniversitemiz için. Buradan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin Rektörünü de davet ediyorum. Üniversiteyi davet ediyorum, gelin birlikte burada olan öğrencilerimizi sosyal ve kültürel ortamda buluşturalım, bu fuarı yaşatalım, 3.sünü, 4.sünü, 5.sini devam ettirelim “dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BEKAP 2 KİTAP GÜNLERİ SÖYLEŞİLERİ – KONUK: BUKET UZUNER
Etkinlik

BEKAP 2 KİTAP GÜNLERİ SÖYLEŞİLERİ – KONUK: BUKET UZUNER

Türk Edebiyatı'nın önemli ismi yazar Buket Uzuner, Bucak ilçesinde katıldığı BEKAP 2 Kitap Günleri'nde özel söyleşide bulunduk.

Kaymakam Sezgin’den Gazetecilere Kitap Hediyesi!
Etkinlik

Kaymakam Sezgin’den Gazetecilere Kitap Hediyesi!

BEKAP2 Kitap Günleri kapsamında Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçede görev yapan gazetecilere kitap hediyesinde bulundu.

Bucak’ta 23 Nisan Kaymakamının İlk Talimatı Ne Oldu?
Etkinlik

Bucak’ta 23 Nisan Kaymakamının İlk Talimatı Ne Oldu?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bucak'ın 1 günlük Kaymakamı, Bucak Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'ndan Hasan Batu Türker oldu.

BEKAP 2 KİTAP GÜNLERİNE ÖĞRENCİ AKINI
Etkinlik

BEKAP 2 KİTAP GÜNLERİNE ÖĞRENCİ AKINI

Bucak Kaymakamlığı ve Bucak Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi(BEKAP) kapsamında Kitap Günleri devam ediyor.

AS Çimento’dan Çalışanlarına Kitap Hediyesi!
Etkinlik

AS Çimento’dan Çalışanlarına Kitap Hediyesi!

BEKAP 2 Kapsamında Kent Meydanına açılan Kitap Fuarına ilgi her sektörden artıyor.

ADK MERMER’DEN ANLAMLI DAVRANIŞ: ÇALIŞANLARINA KİTAP HEDİYE ETTİ
Etkinlik

ADK MERMER’DEN ANLAMLI DAVRANIŞ: ÇALIŞANLARINA KİTAP HEDİYE ETTİ

BEKAP 2 kapsamında Kitap Günleri devam ediyor.Yüzlerce yayınevi ve tanınmış bir çok yazarın katıldığı Kitap Günleri'ne ilçe halkının da yoğun ilgisi bulunuyor.