Antalya / Aksu

İsa Yıldırım’dan sert Altıntaş çıkışı 'Laf cambazlığı yapmayın'

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası sular durulmuyor; Belediye Başkanı İsa Yıldırım, altyapı yetersizliği üzerinden hedef aldığı Büyükşehir Belediyesi'ni "gelirleri toplayıp hizmet üretmemekle" suçladı.

İsa Yıldırım’dan sert Altıntaş çıkışı 'Laf cambazlığı yapmayın'

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, seçim öncesi kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmaları ile önplana çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni, Altıntaş Mahallesi’nde yaşanan sel felaketi ile eleştiri yağmuruna tuttu. İki belediye arasında yetki ve gelir polemiği giderek alevlenirken, İsa Yıldırım, “Laf cambazlığını bırakacaklar” sözleri ile Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi.

Antalya’da geçtiğimiz haftalarda etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından Altıntaş Mahallesi sular altında kalmıştı. Sel felaketi Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında gerilimi arttırmaya devam ediyor. Son yıllarda birçok yeni evin inşa edildiği Altıntaş Mahallesi’nde altyapı sorunları bitmek bilmiyor. Seçim öncesinde kentsel dönüşüm projeleri ile anılan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sözlerinin karşılıksız kaldığı iddiası tartışmaları da beraberinde getirdi.

İSA YILDIRIM BİR KEZ DAHA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YÜKLENDİ

Antalya’nın birçok ilçesinde günlerce süren sağanak yağışların ardından adeta göle dönen Altıntaş Mahallesi, İsa Yıldırım ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir arasında çok konuşulan tartışmaları gündeme getirmişti. Konu Meclis’e kadar taşınmış, Vekil Özdemir, Yıldırım’a söz hakkı vermemişti. İkili arasında hizmet ve yetki tartışmaları durdurak bulmazken, Yıldırım Büyükşehir Belediyesi’ni bir kez daha topa tuttu.

“LAF CAMBAZLIĞINI BIRAKACAKLAR”

Bir haber programına verdiği röportajda konuya ilişkin konuşan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Antalya’nın turizm ve tarımla anılan bir şehir olduğunu hatırlatarak Altıntaş’ın denize birkaç kilometre mesafede olmasına rağmen ciddi altyapı eksikliği yaşadığını söyledi. Bölgedeki sıkıntıları iki yıldır dile getirdiğini belirten Yıldırım, “Yapmadığın hizmetleri sen yapmış gibi gösteremezsin. Laf cambazlığını bırakacaklar” ifadelerini kullandı.

“BU PARALARI NE İÇİN ALIYORSUNUZ?”

Altıntaş’taki gelirlerin iki yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından toplandığını ileri süren Başkan Yıldırım, “Bu bölgenin iskan, ruhsat, parsel, ilan reklam ve su gelirleri alınıyor. Bu insanlardan bu paraları ne için alıyorsunuz?” diye sordu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NIN SORUMLULUĞU NEDİR?”

Büyükşehir belediyelerinin temel sorumluluğunun altyapı hizmetlerini yerine getirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sorumluluğu nedir? ‘Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin altyapınızı yapmak mecburiyetindeyim; sizi adam gibi asfalt, kaldırım ve altyapı yaparak, vermiş olduğunuz bu paralar karşılığında size modern, temiz, dört dörtlük bir şehri ve hizmeti sunmak zorundayım’ demek değil midir bu gelirler? ” dedi.

“ZEYTİNYAĞI GİBİ ÜSTE ÇIKACAKSIN”

Gelirlerin toplanmasına rağmen bölgede yeterli hizmet yapılmadığını ileri süren Yıldırım, “Bu bölgenin gelirlerini alacaksın ve hiçbir şey yapmayacaksın. Biz yukarıya bildirdiğimiz zaman da zeytinyağı gibi üste çıkacaksın” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü.

kaynak: Antalyagundem

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.