Isparta

Isparta'da 72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

Isparta'da 72 yaşındaki adama, çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi

 Isparta’da yaşayan 72 yaşındaki Ali Küçükkart, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan kalbine yapılan   bypass ameliyatı  ila sağlığına kavuştu.
Isparta’da geçtiğimiz günlerde göğsünde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gelen Ali Küçükkart, çalışan kalbine yapılan bypass ile sağlığına kavuştu. Ameliyat olmadan önce yürümekte zorluk çektiğini dile getiren Küçükkart, “Rahatsızlandım, hastaneye geldim. Hocam kalbimde rahatsızlık olduğunu ve ufak bir operasyonla ameliyat olacağımı söyledi. Ameliyat olmadan önce yüz metre yürüyemiyordum ama ameliyattan sonra burada yüz metreden fazla yürümeye başladım” dedi.

çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi


Operasyonla ilgili bilgiler veren SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyovasküler Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, "Hastamıza minimal invasive yöntemle aynı zamanda çalışan kalpte bir bypass uyguladık. Minimal invasive yöntem 7-8 santimetre ufak bir kesiyle yapılan ameliyat. Yedi yıl öncesinden beri kapak ameliyatlarını ve konjenital defektleri yapıyorduk ama koroner bypass için özel bir set gerekiyordu o özel set olmadan bu minimal invasive yöntemi uygulayamıyorsunuz” şeklinde konuştu.


Bu ameliyatın Isparta’da ilk defa bir hastaya uygulandığını söyleyen İbrişim, “Bu ameliyatlar İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’te bazı yerlerde yapılıyor. Akdeniz bölgesinde Antalya’da yapıldığını düşünüyorum. Isparta’da ise kurallarına uygun olarak yapılan ve aynı zamanda çalışan kalpte, kalbi durdurmadan yaptığımız bir ameliyat oldu. Hastamızın genel durumu iyi” dedi.

Hastaya büyük yararlar sağlıyor.
Minimal invazif yöntemle gerçekleştirilen ameliyatların hastalar üzerindeki yararlı etliklerini vurgulayan Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, “Hastaya büyük yararlar sağlıyor. Daha az ağrısı oluyor ve daha ufak bir bölge kesildiği için daha kolay iyileşiyor ve herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Yalnız şunu unutmamak gerekiyor. Bu ameliyatları biz hastalar uzun süre yaşasın koroner anastomozlarının kaliteli olması için yapıyoruz. Eğer koroner anastomozların kaliteli olmayacağı olgularda seçici olmak lazım. Onları normal yöntemlerle ameliyat etmek çok daha doğru çünkü sonuçta o da iki ay gibi bir sürede iyileşiyor. Önemli olan iyi bir ameliyat yaparak uzun ve kaliteli bir yaşam sağlamak hastaya bunu hiç unutmamak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.