Isparta'da polis ekiplerince yürütülen çalışma sonucu, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık ve mobil bankacılık yoluyla yağma gerçekleştiren 2 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Şüphelilerden birinin 27 suç kaydı ve 2 aranması bulunduğu tespit edildi.
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemleri yoluyla hırsızlık ve tehdit yoluyla yağma olayına ilişkin operasyon gerçekleştirdi.
9 Ekim Perşembe günü polis merkezine başvuran bir vatandaş, sosyal medyada tanıştığı bir şahsın babasının hastalığına yardımcı olma bahanesiyle kendisini dolandırdığını bildirdi. Şüpheli şahsın, mağdurun cep telefonunu zorla aldığı, mobil bankacılık üzerinden 35 bin TL kredi çekerek farklı bir hesaba aktardığı, ayrıca mağduru tehdit ederek sıfır bir cep telefonu aldırdığı ve telefonu gasp ettiği belirlendi. Yapılan araştırmalarda, olayla bağlantılı iki şüphelinin Bursa'dan kiraladıkları bir araçla Isparta'ya geldikleri ve bir otelde konakladıkları tespit edildi. Şüphelilerden birinin 27 suç kaydı ve 2 aranma kaydı, diğerinin ise 4 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda her iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, mağdura ait cep telefonları da ele geçirildi. 10 Ekim Cuma günü adli mercilere sevk edilen her iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)