Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 14 Mayıs 2025 tarihli kararıyla, şehir genelinde düğün, sünnet ve nikâh gibi organizasyonlarda uygulamaya konan yeni hijyen tedbirleri dikkat çekiyor. Artık bu tür toplu etkinliklerde yemekler, herkes için ayrı ayrı hazırlanıp servis edilmek zorunda olacak.
Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, eskiden kalabalık masalarda paylaşılan yemeklerin artık yasaklandığı belirtildi. Yeni karara göre, ikramlar yalnızca kişiye özel şekilde, ayrı kaplarda ve tabldot usulü servis edilecek. Uygulamanın amacı hem vatandaş sağlığını korumak hem de bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek.
Kararla birlikte yalnızca tavsiye değil, denetim süreci de netleşti. Etkinliklerde tabldot kuralına uymayan organizasyon sahiplerine ve işletmelere, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak.
Valilik açıklamasında, “İlimiz sınırları içerisinde düğün, sünnet düğünü, nikah merasimi ve benzeri etkinliklerde toplu yemek verilmesi durumunda yiyecek, içecek servislerinin ve ikramının her kişiye ayrı ayrı (tabldot usulü) olarak servis edilmesi, hijyen kurallarına uyulması kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.
Valilik yetkilileri, kararın yalnızca bir önlem değil, salgın riskine karşı zorunlu bir uygulama olduğunu vurguluyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında artan toplu etkinliklerde bulaşıcı hastalıkların yayılma ihtimaline dikkat çekilerek, “önleyici sağlık politikaları” çerçevesinde bu kararın uygulandığı belirtildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)