Isparta

Isparta MHP il başkanı Basri Sönmez istifa etti

Isparta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İl Başkanı Basri Sönmez, görevinden istifa ettiğini sosyal medyada duyurdu.

Isparta MHP il başkanı Basri Sönmez istifa etti


Isparta MHP İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, il başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa  kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

 

 Sönmez sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer Genel Başkanımız, Liderimiz Dr Devlet Bahçeli Bey’in takdir ve talimatları ile İl Başkanlığı görevini; Kutlu Davamıza, Teşkilatımıza ve Liderime Sadakatimi şerefle ve ilk günkü heyecan ile yürüttüm. 
Güller ve Göller Diyarı olan Ispartamıza hizmet etme amacı ile 2023 Yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olmak niyet ve arzusu ile Parti Tüzüğümüzün 94.Maddesine istinaden görevimden ayrılmış bulunmaktayım. 
Lider-Doktrin-Teşkilat Esasına bağlı şekilde Liderimizin ve Teşkilatımızın her daim emrinde Partimize Hizmet etmeye devam edeceğim. 
Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

 


  MHP PARTİ TÜZÜĞÜ MADDE 94-

Milletvekili seçimlerinde Partiden aday olmak isteyenler süresi içinde gerekli evrakları ile birlikte yazılı olarak Parti Genel Merkezine müracaat ederler. Yapılan müracaatlar Başkanlık Divanınca, yapılacak araştırma ve inceleme sonucuna göre değerlendirilir. Başkanlık Divanı değerlendirme sonuçları Merkez Yönetim Kurulunda görüşülerek durumları uygun görülenlerin aday yoklamalarına katılmalarına izin verilir.

Aday adaylarıyla ilgili inceleme, araştırma, değerlendirme veya gerek görülmesi halinde görüşme yapmak üzere Genel Merkezde; Genel Başkan tarafından belirlenecek üyelerden oluşan komisyon kurulabilir. Komisyon raporu Başkanlık Divanı değerlendirmesinde dikkate alınır.

İl ve ilçelerin yönetim kurulu başkan ve üyesi olanlardan görev yaptıkları yerden milletvekilliği ve mahalli idareler
seçimlerinde herhangi bir görev için aday adayı olmak isteyenlerin, Merkez Yönetim Kurulu tarafından seçim takvimi de dikkate alınarak belirlenen tarihe kadar görevlerinden istifaları zorunludur. 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Milliyetçi Hareket Partisi' den Ağlasun Belediye Başkan Adayı Hasan Düden'e Tam Destek
Bölgesel

Milliyetçi Hareket Partisi' den Ağlasun Belediye Başkan Adayı Hasan Düden'e Tam Destek

Isparta Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Hasan Basri Sönmez'in ve Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay ve yönetiminin ziyarette bulunduğu Ağlasun ilçe teşkilatı ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu

Isparta MHP' Vekil Yalvaç'ta Hiç Maça Gitmemiş Öğrencileri Maça Gönderdi…
Spor

Isparta MHP' Vekil Yalvaç'ta Hiç Maça Gitmemiş Öğrencileri Maça Gönderdi…

MHP Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Yalvaç Mehmet Akif Ersoy ortaokulunda eğitim gören, şimdiye kadar hiç maça gitmemiş öğrencilerinin yüzünü güldürdü.

Antalya MHP İl Başkanı Seçildi Onur Temel  Yeniden Başkan
Yaşam

Antalya MHP İl Başkanı Seçildi Onur Temel Yeniden Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan İl Kongresi’nde tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Onur Temel 585 oy ile yeniden il başkanı seçildi.

Eğirdir Sorkuncak 'da Gül Hasadı ve Uçurtma Şenliği Düzenlendi
Etkinlik

Eğirdir Sorkuncak 'da Gül Hasadı ve Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Isparta’nın Eğirdir ilçesi Sorkuncak köyünde 6. Gül Hasadı ve Uçurtma Şenliği düzenlendi. Muhteşem Eğirdir gölü manzaralı Sorkuncak’ın gül ve lavanta tarlalarının yanı başında düzenlenen şenliğe yağmurlu havaya rağmen ilgi yoğun oldu.

 MHP Isparta’da Belediye Başkan Aday Adaylığı için 4  başvuru.
Yerel Yönetim

MHP Isparta’da Belediye Başkan Aday Adaylığı için 4 başvuru.

Isparta'da MHP merkez belediye başkan adaylığı için 4 isim başvurdu. Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, İş insanları İzzettin Dikmen ve Barış Gümüş başvuru yapan isimler arasında yer aldı.

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Mart hava durumu
Bölgesel

Isparta ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Mart hava durumu

Isparta, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli 29 Mart Cuma günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 29 Mart Perşembe hava durumu rapor