Isparta Yalvaç ilçesinin Antiokheia şehrinde Roma Çağı’na ait su kemerleri günümüze kadar ulaşmayı başardı.
Şehirdeki su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen su kemerleri, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda bir su yoluyla kente su taşımaktaydı. Su kaynağı, günümüzde “Su Çıktı” olarak bilinen kaynaktan sağlanıyordu.
Su kemerleri, Nympheum’a kadar uzanıyordu ve şehrin üçte ikisinin su ihtiyacını karşılıyordu. Kemerlerin ayakta kalan bölümleri 5-7 metre yüksekliğe sahip ve toplamda 250 metre uzunluğunda. Kemerlerin temelleri, 2-3 metre yüksekliğindeki taş bloklar üzerine oturuyor.
Bu kemerlerin yapımında harç kullanılmadan dikdörtgen taşlar yerleştirilmiş. Kemerler, MS I. yüzyıla tarihleniyor ve kentin tarihsel gelişimine paralel olarak inşa edilmiştir. Ancak kemerlerin üst yapısı tahrip olduğu için su yolunun tam yapısı bilinmiyor. Ele geçen parçalara göre, su oluğu 30 cm çapında dairesel bir kesitteydi. ISPARTA-BHA




Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)