Isparta Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Fatma Gül Çevik, Peru’da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda 87 kg kategorisinde dünya şampiyonu oldu.
Isparta Belediyesi’nin milli haltercisi Fatma Gül Çevik, 30 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda +87 kg kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Fatma Gül Çevik, koparmada 110 kg, silkmede 135 kg olmak üzere toplamda 245 kg kaldırarak altın madalyaya uzandı. Çevik, bu sonuçla ağır sıklette dünya şampiyonu olan ilk Türk kadın halterci unvanını da elde etti.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şampiyon sporcu için yayımladığı mesajda, "Güney Amerika Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda, Isparta Belediyesi Spor Kulübü sporcumuz Fatma Gül Çevik, koparmada 110 kg, silkmede 135 kg olmak üzere toplamda 245 kg kaldırarak dünya şampiyonu olmuştur. Belediyemizin sporcusu olarak Isparta’mızı ve ülkemizi uluslararası arenada büyük bir başarıyla temsil eden Fatma Gül evladımızı yürekten kutluyor, bizlere yaşattığı bu gurur için teşekkür ediyorum. Azmi, disiplini ve güçlü duruşuyla tüm gençlerimize ilham olan başarılı sporcumuza sağlıkla, başarılarla dolu bir spor kariyeri diliyorum" ifadelerini kullandı.




Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)