İsrail, ablukaya aldı Gazze'ye hava ve kara operasyonu başlattı

İsrail, Hamas'ın saldırılarına karşılık olarak Gazze Şeridi'ne hava ve kara operasyonu başlattı. İşte detaylar...

İsrail, ablukaya aldı Gazze'ye hava ve kara operasyonu başlattı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattığını duyurdu. Hamas, İsrail'e son 50 yılın en büyük saldırısını düzenlerken, Tel Aviv yönetimi resmen "savaş" ilan etti.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI

Filistin Sağlık Bakanlığı Facebook sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında ve Batı Şeria'daki olaylarda yaşamını yitirenlerin sayılarını güncelledi.

Açıklamada, 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısının 704'e yükseldiği, yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu kaydedildi.

İsrail saldırılarında, kasıtlı olarak ambulansların hedef alındığı ifade edilen açıklamada, hava saldırıları sebebiyle Gazze'deki Beyt Hanun Hastanesi'nin hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

Öte yandan İsrail Başbakanı Netahyahu'nun "Bu daha başlangıç" sözleri endişeleri artırırken dünyanın da gündemine oturdu.

"İŞGAL İÇİN ZEMİN OLUŞTURULDU"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Prof. Dr. İlhan Kaya Ülger, A Haber'de İsrail'in Filistin'de Gazze halkına yönelik uyguladığı katliamı ve olayların perde arkasında yaşananları anlattı.

Gazze'yi işgal için zemin oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Coşkun Başbuğ, "ABD tarafından planlandığını hep söyledim." dedi.

Gazze'de İsrail tarafından büyük katliam! "İngiltere ve ABD tarafından büyük bir destek var" | Video

Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

"Zaten oyun ona göre kurulu. Olayın ilk anından beri işlerin göründüğü gibi olmadığını kirli işbirliklerinin olduğunu görüyorum. Yani Gazze'yi işgal için zemin oluşturulmaya çalışılıyor. ABD tarafından planlandığını hep söyledim. ABD'nin bölgeye gelerek hem Filistin'i hem da aslında görünmeyen 2. aktör Türkiye'ye yönelik de maksadı var. Şimdi bu görmüş olduğunuz görüntüler insanlık suçu ama bir karşılığı yok.

"GÖRÜNTÜLER KAN DONDURUCU"

Bunları arşivde tutmakta fayda var. Türkiye'nin başını çektiği bu denklemde muhakkak bu dünyada hukuk ve adalet yer bulacak ve muhataplarına hesap sorulacak. Filistin Gazze'deki görüntüler kan dondurucu. Ancak İsrail taş üstünde taş koymayacak ve hedef gözetmeksizin Gazze'yi yerle bir edecek."

"KARA HAREKATI NE ZAMAN BAŞLAR?"

"İsrail kumara girip şu anda kara operasyonu başlatmaz." diyen Başbuğ, "Gazze'yi yerle bir edip kara operasyonu başlatacaktır. Hamas burada tuzağa mı düşürüldü? Bu sorgulanır... Ama olayın ilk anından itibaren yaşanan görüntüler İsrail tarafından kamuoyu oluşturulmak için kullanılmakta. Batı ve ABD medyası da buna destek veriyor. Mağdur İsrail görüntülerini aktif kullanmaktadır. Soru şu; 'Bu iş kime yaramaktadır?' ABD uçak gemisini bölgeye getirmek için bir gerekçe yarattı. Üstelik bu gemiyi Hamas'a bir avuç gerillaya getirdiğini söylemekte. Buna sadece kargalar güler. Buna da sadece ABD inanıyor. ABD ve İsrail'in başını çektiği 'Tanrı'yı kıyamete zorlamak' gibi sapık ve sapkın bir yapı var." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL KARARLARA UYMUYOR"

Prof. Dr. İlhan Kaya Ülger de A Haber'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsrail'in kararlara uymadığını belirten Ülger, "Uluslararası hukuk ile iç hukukta fark var. İç hukukta suç sonrası hakim ve savcı yakanıza yapışıp yaptırım uygular yargılanırsınız. Uluslararası hukuksa da orta büyüklükte küçük bir devlet iseniz aynı yaptırım ile karşılaşırsınız." dedi.

"İSRAİL'İN YAPTIKLARINA BÜTÜN DÜNYA TANIK"

Ülger, şu ifadeleri kullandı:

"Fakat büyük devletseniz ve büyük devletlerin himayesi altında iseniz hukuka aykırı davransanız bile bir yaptırım ile karşılaşmazsınız. İsrail gibi... Belki de şimdi tüm dünya tanık oluyor. İsrail'in tarihinde geçmişten bu güne şiddet olayları hep olmuştur.

İKİ ÜLKEYE DİKAKT ÇEKTİ: İSRAİL KORUMASI ALTINDA

İsrail, 1967 savaşında çok geniş bölgeleri işgal etti. İşgalden sonra BM karar aldı. İsrail derhal 67 savaşında işgal ettiği topraklardan çekilsin diye. Ve buna İsrail uymadı ve bir yaptırım ile karşılaşmadı. İsrail ABD ve İngiltere koruması altında ve şiddet devam etti. Bir Filistinliler bir devlet terör ile karşı karşıya kaldı. Bütün dünya da buna şimdi tanıklık etmektedir.

"50-70 YILDIR İSRAİL FİLİSTİNLİLERE ŞİDDET UYGULAMAKTADIR"

Dünya, İsrail şiddetini kanıksamış durumda. Orta Doğu'da şiddet son derece yüksek seviyede. Batı medyasına baktığımızda ise tek taraflı olarak İsrail (Filistin-Hamas) tarafından saldırı altında. Hamas'ın yaptıkları da tasvip edilemez ama bu bir tepki niteliğinde. 50-70 yıldır İsrail Filistinlilere bu şekilde davranmaktadır. İsrail bugüne kadar Filistinlilerin özgür yaşamasını hep sınırlandırdı."

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hava saldırısında Filistinli Komutandan acı haber
Dünya

Hava saldırısında Filistinli Komutandan acı haber

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri Komutanı Cihad Muhaisen hayatını kaybetti. Muhaisen'in ailesinden de kayıplar olduğu açıklandı.

İsrail ordusu, Gazze'deki mülteci kampına hava saldırısı düzenledi
Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki mülteci kampına hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Filistinli mültecilerin yaşadığı Gazze'deki El-Şati ve Cebeliye mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda onlarca ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Belgorod'da Ukrayna Hava Saldırısı: Bina Çöktü, 20 Yaralı!
Dünya

Belgorod'da Ukrayna Hava Saldırısı: Bina Çöktü, 20 Yaralı!

Ukrayna’nın Rusya’nın Belgorod kentine gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından 10 katlı bir binanın çökmesi sonucu 20 kişinin yaralandığı açıklandı.

Batı Sumatra'da Sel Kabusu! Can Kaybı 34'e Yükseldi!
Dünya

Batı Sumatra'da Sel Kabusu! Can Kaybı 34'e Yükseldi!

Endonezya’nın Batı Sumatra bölgesinde şiddetli yağışın neden olduğu selde en az 34 kişinin hayatını kaybettiği ve 16 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Varşova'da Alışveriş Merkezinde Dev Yangın: Binlerce İşyerinde Zarar!
Dünya

Varşova'da Alışveriş Merkezinde Dev Yangın: Binlerce İşyerinde Zarar!

Polonya’nın başkenti Varşova'da Marywilska 44 adlı alışveriş merkezinde çıkan yangının kısa sürede yayılması sonucu bin 348 dükkan küle dönerken ölü ve yaralı olmadığı bildirildi.

Özbekistan ile TDSYMB Arasında  Anlaşma
Dünya

Özbekistan ile TDSYMB Arasında Anlaşma

Özbekistan ile Damızlık Sığır yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, büyükbaş hayvancılık ile ilgili yeni projeler ve kayıt sistemi kurulması hususlarında iş birliği konuları görüşüldü.