İsrail'liler bu gün yine protest için Sokağa indi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tartışmalı yargı reformunun oylaması bugün Knesset’te yapılırken Tel Aviv ve Kudüs’te protesto gösterileri devam ediyor işte detaylar..

İsrail'liler bu gün yine protest için Sokağa indi


İsrail’de protestolar şiddetleniyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sunduğu yargı reformu için bugün İsrail Parlamentosu’nda (Knesset) yapılacak oylama öncesi on binlerce İsrailli Tel Aviv ve Kudüs’te protesto gösterileri gerçekleştirirken oylamanın yapılacağı Knesset’te de tepki vardı. Yargı reformunun kaldırılması çağrısında bulunan on binlerce gösterici, sıcak havaya aldırış etmeden bayraklar ve davullarla sokakları doldurdu. Gösterilere katılan İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, bugün milletvekillerine sunulacak yasa tasarısının halihazırda değişikliklerden geçtiğini ancak koalisyonun hala anlaşmaya açık olduğunu belirtti.
“Bu acil bir durum”
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Netanyahu ve muhalefet muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmede, “Bu acil bir durum ve taraflar arasında bir anlaşmaya varılması gerekiyor” ifadelerini kullanırken ABD Başkanı Joe Biden, Knesset’i “bölücü” değişiklikleri aceleye getirmemeye davet etti.
Başbakan Netanyahu ise, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası hastaneden taburcu edilirken kendisini harika hissettiğini ve bugün yapılacak olan oylamaya katılacağını söyledi.
İlk reform olacak
Netanyahu’nun hükümet organları arasındaki dengeyi sağlamak için gerekli olduğunu savunduğu fakat eleştirmenlerin yargının bağımsızlığını engelleme olarak gördüğü Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin sınırlandırılmasını, meclisin mahkeme kararlarını geçersiz kılmasını ve yargının hakimlerin seçimi üzerindeki etkisinin azaltılmasını içeren yargı reformu, kabul edilmesi taktirde anayasaya yazılan ilk reform olacak.iha

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milletvekili Gürban İsrail Hükümetine açtı ağzını yumdu gözünü
Bölgesel

Milletvekili Gürban İsrail Hükümetine açtı ağzını yumdu gözünü

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Gazze ve Filistin’in yanında olduklarını belirtti.

Muş’ta, İsrail’in zalimce saldırılarını kınadı
Etkinlik

Muş’ta, İsrail’in zalimce saldırılarını kınadı

i Aksa Buluşması” için Belediye Meydanı’nda buluşan kalabalık, İsrail ve Amerika aleyhine slogan attı. İsrail’in saldırılarını öfkeli bir dille protesto eden kalabalık, ellerinde saldırıları kınayan dövizler taşıdı.

Oğuzhanspor yeniden BAL'da
Spor

Oğuzhanspor yeniden BAL'da

Bölgesel amatör Ligin gediklisi Bucak belediyesi Oğuzhanspor, yeniden BAL ligine çıktı.

Off-road yarışları nefesleri kesti
Spor

Off-road yarışları nefesleri kesti

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde off-road yarışları yapıldı. Yarışlarda gençler adrenaline doydu.

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu
Bölgesel

Düzce'de Bağımlılıkla mücadele için bisiklet turu

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkat çektiği bisiklet turu Düzce'de de yapıldı. Vali Selçuk Aslan, "Düzce çok hoş bir bisiklet şehri" dedi.

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Kastamonu'da Feci Kaza! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde sollama yapmak isterken karşı yönden gelen minibüs ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.