İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail'e yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için İran'a karşı önleyici bir saldırı başlattıklarını açıkladı. ABD güvenlik kaynakları, saldırıların ABD ve İsrail tarafından ortak şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. İran'ın başkenti Tahran, İsfahan, Kerec, Kirmanşah, Kum ve Tebriz'de patlama sesleri duyuldu.
İran ile ABD arasında yürütülen nükleer müzakereler sonuçsuz kaldı. İsrail Savunma Bakanı Israel Katz sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "İsrail, kendisine yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için İran'a karşı önleyici bir saldırı başlattı" ifadelerini kullandı. Katz, bu nedenle İsrail genelinde acil durum ilan edildiğini söyledi. İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada ise ülke genelinde sirenlerin çaldığı belirtilerek muhtemel füze saldırılarına hazırlıklı olma ve güvenli alanlara sığınma çağrısında bulunuldu. Ayrıca temel sektörler hariç olmak üzere eğitim faaliyetlerinin, toplanmaların ve iş faaliyetlerinin askıya alındığı bildirildi. İsrail Ulaştırma Bakanlığı da İsrail hava sahasının kapatıldığını, tüm sivil uçuşların iptal edildiğini duyurdu.
İsrail'in İran'a yönelik son operasyonuna İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kararıyla "Aslanın Kükremesi" adının verildiği öğrenildi.
İsrail basınına konuşan ABD güvenlik kaynakları ise İran'a yönelik saldırıların ABD ve İsrail tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiğini ifade etti. Kaynaklar, operasyonun ABD ile koordinasyon içinde aylar öncesinden ortaklaşa planlandığını ve saldırı tarihinin haftalar önce belirlendiğini aktardı. Kaynaklar, İsrail'in bu operasyonda "tüm gücünü" kullanacağını ve ABD'nin de "aynı fikirde" olduğunu belirtti. Ortak saldırıların ilk aşamasının 4 gün sürmesinin planlandığını dile getiren kaynaklar, ilk saldırıların sabah saatlerinde yapılmasının amacının İranlıları şaşırtmak olduğunu vurguladı.
İsrail istihbarat teşkilatı Mossad ise Farsça Telegram kanalından İranlılara "İran'ı eski görkemli günlerine döndürmeye yardım etmeleri" çağrısında bulundu. Açıklamada, "İranlı kardeşlerimiz, yalnız değilsiniz. Özellikle sizin için son derece güvenli ve özel bir Telegram kanalı açtık. Birlikte İran'ı eski görkemli günlerine döndüreceğiz" denildi. Mossad, İranlılara "Rejime karşı haklı mücadelenizin fotoğraflarını ve videolarını bizimle paylaşın" çağrısı yaptı.
İran medyasına yer alan haberlerde ise İran'a yönelik başlatılan hava saldırısında başkent Tahran'da çok sayıda noktanın hedef alındığı bildirildi. Haberlere göre Tahran'da Üniversite Caddesi ve Jomhouri bölgesine birkaç füze isabet etti. Tahran'da ayrıca İnkılap Caddesi, Pastur Caddesi, Seyyid Handan ve Sadıgiye bölgeleri ile Mehrabad Havalimanı hedef alındı. Hedef alınan kurumların Cumhurbaşkanlığı binası ve hükümet yerleşkesi, Adalet Sarayı, Yüksek Mahkeme binası, İran Atom Enerjisi Kurumu, İstihbarat Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Parchin Askeri Kompleksi olduğu kaydedildi. Reuters haber ajansı, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Tahran'da olmadığını ve güvenli bir yere götürüldüğünü aktardı. İran medyası ise İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın saldırılarda zarar görmediğini duyurdu. Tahran'ın yanı sıra İsfahan, Kerec, Kirmanşah, Kum ve Tebriz'de de patlama sesleri duyuldu. İran devlet televizyonu, İran yönetiminin siyonist rejime (İsrail'e) karşı misillemeye ve sert bir yanıt vermeye hazırlandığını aktardı. İran hava sahası kapatıldı.
Adı açıklanmayan İranlı bir yetkili ilk saldırıların şiddet ve kapsamının özellikle bazı hassas noktalarda ağır sonuçlara yol açtığını belirtti. Kaynak, saldırılar sonucu çok sayıda Devrim Muhafızları personelinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını, önemli bir bölümünün operasyonel ve uzmanlık gerektiren kritik görevlerde bulunduğunu aktardı.
Diğer yandan, başta IRNA ve ISNA Haber Ajansları olmak üzere birçok haber sitesinin siber saldırıya uğradığı bildirildi. Söz konusu haber ajanslarının internet sitelerinde erişim sorunları yaşanırken, bazı platformlarda içeriklerin değiştirildiği veya sitelere ulaşılamadığı aktarıldı. Saldırıların yalnızca belirli ajanslarla sınırlı kalmadığı, çok sayıda haber sitesinin de hedef alındığı ve siber saldırıların sürdüğü öğrenildi.
Irak Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada ise İsrail ve ABD'nin İran'a saldırmasının ardından ülkenin hava sahasının kapatıldığı duyuruldu.







Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)