İstanbul

İşsizlik Oranı Yüzde 8,5'e Düştü: Bakan Kacır, Ekonomideki Büyümeyi Açıkladı

Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı açılışından sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bugün TUİK tarafından açıklanan yüzde 8,5’luk işsizlik rakamı 11 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu

İşsizlik Oranı Yüzde 8,5'e Düştü: Bakan Kacır, Ekonomideki Büyümeyi Açıkladı

Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı açılışından sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bugün TUİK tarafından açıklanan yüzde 8,5’luk işsizlik rakamı 11 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Türkiye ekonomisini büyütmeye, Türkiye’nin yatırımlarla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyecek adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır basın mensuplarına açıklama yaptı. İşsizlik seviyesinin son 11 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirten Kacır, "Birileri Ağustos böcekleri gibi rehavete kapıladursunlar AK Partili belediyelerimiz karıncalar gibi çalışmaya, ülkemize dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bizde belediyelerimizin ortaya koyduğu bu eserlere hükümet olarak, bakanlıklar olarak elimizden gelen tüm katkıyı sunmaya gayret ediyoruz. Türkiye ekonomisi son 3 yılır, son 13 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürüyor. Bugün TUİK tarafından açıklanan yüzde 8,5’luk işsizlik rakamı da son 11 yılın en düşük seviyesi olmuş oldu" dedi.

"Türkiye yüzyılı, Türkiye’nin tüm unsurlarıyla, tüm bileşenleriyle kalkınmanın yüzyılı olacak"

Türkiye’nin ekonomik olarak büyüdüğünün müjdesini veren Bakan Kacır, "Türkiye ekonomisini büyütmeye, Türkiye’nin yatırımlarla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Türkiye’miz doğru yoldadır. Doğru istikamettedir. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını, Türkiye yüzyılı yapabilmek adına hem merkezi hükümet, tüm bakanlıklarımız hem de belediyelerimiz canla başla, milletimizin hizmetinde olmayı sürdürüyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Biliyoruz ki insanımızın, vatandaşımızın beklentileri çok büyük. Türkiye yüzyılı, Türkiye’nin tüm unsurlarıyla, tüm bileşenleriyle kalkınmanın yüzyılı olacak. Sanayinin, teknolojinin, girişimciliğin yüzyılı olacak. Eğitimin gençliğin, kültürün yüzyılı olacak. İnşallah AK belediyecilik 31 Mart’tan sonra çok daha güçlü bir şekilde milletimize tüm bu alanlarda hizmet sunmaya devam edecek. Önümüzdeki yerel seçimlerde inşallah AK Parti’mizin, Cumhur İttifakımızın muazzam bir zaferiyle neticelenecek" ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İşsizlik rakamları açıklandı işsizlik yüzde 11.4 oldu
Bölgesel

İşsizlik rakamları açıklandı işsizlik yüzde 11.4 oldu

TÜİK verilerine göre, işsizlik oranı eylülde geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puan artarak yüzde 11,4 oldu.

İran-İsrail Gerilimi Altın ve Petrol Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?
İş Dünyası

İran-İsrail Gerilimi Altın ve Petrol Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

İran’ın İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anlamda belirsizliklerin artmasına neden olurken piyasaların nasıl bir fiyatlama içerisine gireceği merak konusu haline geldi. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, altında yeni zirvelerin oluşabileceğini belirtti.

Bu moda diğerlerinden çok farklı
Yaşam

Bu moda diğerlerinden çok farklı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, atık denim parçalarına yeniden hayat vererek birbirinden şık ve çevre dostu tasarımlar hazırladı. Markaların defolu ve stok fazlası denim ürünlerini değerlendiren genç modacılar, hazırladıkları özel koleksiyonlarla büyük beğeni topladı.

İran'ın İsrail Saldırısı Piyasaları Sarsıyor! Altın 2.700 Doları Görebilir mi?
Yaşam

İran'ın İsrail Saldırısı Piyasaları Sarsıyor! Altın 2.700 Doları Görebilir mi?

İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası devam eden gerginliğin piyasalara etkisini Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel yorumladı.

Yusuf Erdoğdu duyurdu! Bucak'ta kadınlar üretecek, ekonomik bağımsızlıklarını kazanacak!
Bölgesel

Yusuf Erdoğdu duyurdu! Bucak'ta kadınlar üretecek, ekonomik bağımsızlıklarını kazanacak!

Yusuf Erdoğdu duyurdu! Bucak'ta kadınlar üretecek, ekonomik bağımsızlıklarını kazanacak! MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, "Kadınlar Üretiyor" projesi kapsamında tekstil atölyesi kuracağını açıkladı.

Konya’da ekonomiye destek
Bölgesel

Konya’da ekonomiye destek

Konya’nın Hüyük ilçesinde atıl tarım alanlarının üretime ve ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar devam ediyor.