Beyoğlu ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Ankara Kızılcahamam kaymakamı Can Aksoy, İstanbul Beyoğlu Kaymakamı olarak atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete' de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile çok sayıda ilçenin kaymakamı değişti.
1983 yılı Ankara ili Altındağ ilçesi doğumlu olan Can AKSOY, aslen Kırşehir ili Mucur ilçesi Karacalı köyündendir.
İlk ve orta öğrenimini Ankara Keçiören’de tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde devam etmiş ve 2005 yılında mezun olmuştur.
Üniversite yıllarında isteğe bağlı olarak Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yerel Yönetim Araştırma ve Eğitim Merkezinde (YAYEM) (2002) ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünde (2003) stajlar yapmıştır.
2006 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak başladığı Mülki İdare Amirliği meslek hayatında, Giresun’da Mülkiye Müfettişi Sayın Bahadır KARAKAYA refakatinde Teftiş Stajı, Ankara Polatlı’da Polatlı Kaymakamı Sayın Hüseyin EKER refakatinde Refakat Stajı, Kırşehir’de Kırşehir Valisi Sayın Lütfullah BİLGİN refakatinde Vilayet Stajlarını tamamlamış, Çankırı ili Korgun ilçesinde vekil kaymakam (2006) olarak görev yapmıştır.
2007 yılında, bir yıl süre ile yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim programlarına katılmak amacıyla İngiltere’ye Leicester Üniversitesine T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilmiştir. Yurt dışı eğitimi sonrasında Türkiye Ortadoğu ve Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) 40. Dönem Kamu Diplomasisi kursunu tamamlamıştır.
Eğitim dönemi içerisinde hazırladığı “Yerel Yönetimlerin Çevre Sorunlarına İlişkin Görevlerinden Atık Yönetimi ve Stratejisi Bağlamında Türkiye ve İngiltere Karşılaştırması” adlı çalışmasını Kaymakamlık Tezi olarak T.C. İçişleri Bakanlığı’na sunmuştur.
Kaymakam Adaylığı Eğitimi sürecinin sonunda T.C. İçişleri Bakanlığı 93. Dönem Kaymakamlık Kursunu "üstün başarı" derecesi ile tamamlamıştır.
AÜ Adalet MYO’dan da 2012 yılında mezun olan AKSOY,
• 2009-2011 yılları arasında Sivas ili Ulaş ilçesi Kaymakamı,
• 2011-2013 yılları arasında Kars ili Arpaçay ilçesi Kaymakamı,
• 2013-2015 yılları arası Yozgat Vali Yardımcısı,
• 2015-2017 yılları arasında Çanakkale Vali Yardımcısı ve Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği,
• 2017-2018 yılları arasında Adıyaman Gölbaşı Kaymakamlığı,
09.11.2018-21.08.2019 tarihleri arasında Beypazarı Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
22.08.2019 tarihinde Kızılcahamam Kaymakamlığı görevine başlamıştır.
Evli ve iki evlat sahibi olan Can AKSOY, Türkiye’de kamu yönetimi reformu ve yeniden yapılanma, Türk idare tarihi, etnik sosyoloji, kent tarihi, kültür tarihimiz ve medeniyet tasavvurumuz konularında okuma ve çalışmalarını sürdürmekte olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)