İstanbul

İstanbul’da barajların doluluk oranı açıklandı: Düşüş yeniden başladı

İSTANBUL’da etkili olan sağanak yağışın ardından güneşin kendisini göstermesiyle baraj doluluk oranları azalmaya başladı.

İstanbul’da barajların doluluk oranı açıklandı: Düşüş yeniden başladı

İSTANBUL’da etkili olan sağanak yağışın ardından güneşin kendisini göstermesiyle baraj doluluk oranları azalmaya başladı. İSKİ verilerine göre bugün ölçülen İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 38,81 olarak kayıtlara geçti. Yağışlı günler boyunca az da olsa yükselen oranlar yüzde 39,4 olmuştu. İstanbul’un kuzeyinde bulunan ve adeta kuruyan Papuçdere baraj gölü havzasında doluluk oranının yüzde 2,55, Kazandere Baraj gölünde ise yüzde 9,35’e kadar gerilediği görüldü.

İstanbul’da yağışların ardından baraj göllerindeki su seviyesi beklenenin gerisinde kaldı. Yağışlar sırasında yüzde 39,4’e kadar yükselen baraj doluluk oranları düşüşe geçti. İstanbul’da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 38,81 olarak ölçüldü. Bir yıl önce bugün İstanbul’un barajlarının ortalama doluluk oranı yüzde 26,65’ti. 2023 yılında yüzde 23,22, 2024 yılında ortalama doluluk oranı yüzde 36.76 olarak kayıtlara geçmişti.

ALİBEYKÖY'DE DOLULUK ORANI YÜZDE 35,15

İstanbul’un önemli barajlarından Alibeyköy Baraj gölü havzasında doluluk oranı yüzde 35,15 olarak ölçüldü. Baraj gölü havzasında birçok alanın halen çorak durumda olduğu görülürken, bu değerin yine de geçtiğimiz yıllarda ölçülen değerlerden yüksek olduğu belirtildi. Geçen yıl aynı baraj gölü havzasında aynı tarihte doluluk oranı yüzde 15,71 olarak ölçülmüştü.

EN YÜKSEK DOLULUK ORANI YÜZDE 83,98 İLE ELMALI BARAJ GÖLÜ'NDE

İstanbul’un kuzey ilçelerinde bulunan Papuçdere ve Kazandere barajları ise yağışlı günlerin ardından adeta kurumaya yüz tuttu. Papuçtere barajında doluluk oranı yüzde 2,55, Kazandere barajında ise bu oran yüzde 9,35 olarak ölçüldü. İstanbul’un doluluk oranı en yüksek barajı ise, yüzde 83.,98 ile Elmalı baraj gölü havzası oldu.(DHA)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.