İstanbul

İstanbul Muradına Kavuşacak! İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları

AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 11 büyükşehir ve 15 il belediyesi için adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adayı olarak Murat Kurum'u gösterdi. #Murat Kurum #İstanbul Haber

İstanbul Muradına Kavuşacak! İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları

Temayül yoklamalarının ardından kamuoyunun merakla beklediği AK Parti Belediye Başkan adayları açıklandı. Yerel seçim startını adayların açıklandığı Haliç Kongre Merkezi'nden veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "El ele vererek İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız. Yapacak çok işimiz, ülkemize kazandıracak çok eserimiz, milletimize verecek çok hizmetimiz var. Milletimize yapılacak her bir hizmeti ibadet şuuruyla yapacağız. İstanbul muradına kavuşacak. İstanbul'un kaybedecek bir 5 yılı daha olmadığına inanıyoruz." ifadelerini kullandı. CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'i de topa tutan Başkan Erdoğan, "Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan gölgelerin altında bitmeye yüz tuttu. İnşallah 31 Mart seçimlerinde elde edilen zaferle aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz." dedi.
Başkan Erdoğan’dan yerel seçim mesajı: İstanbul’da fetret devrini bitireceğiz

Son dakika haberi... Temayül yoklamalarının ardından kamuoyunun merakla beklediği AK Parti Belediye Başkan adayları açıkladı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Başkan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu:

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Aday açıklama toplantımıza teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Aşkınız için, sevdanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Sözlerimin hemen başında, geçtiğimiz günlerde vefat eden Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanımız Hüseyin Uysal'ı rahmetle yad ediyorum.

"Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz" inancıyla vatanımızın bekası uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kalanlarına başsağlığı diliyorum.

6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın her birini rahmetle anıyorum.

İsrail'in alçakça saldırıları sonucu şehit düşen çoğu kadın ve çocuk 23 bin Filistinli kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Zalimlerden hesap sorulması için gereken hukuki adımların hepsini atacağız.

İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da, birileri istiyor diye biz mazlumlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Bugün Suriye'de Kudüs'te Irak'ta ne işiniz var diyenlere inat Filistinli kardeşlerimizin yanına dimdik duracağız. Yeni yıla Galata Köprüsü'nde dimdik duran 250 bin kardeşime canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bugün burada, 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 15 belediye başkan adayımızı tanıtmak için buradayız. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler sonucunda belirledik. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. 30 yıllık birikime ve donanıma sahibiz. Gerçekten de 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini hayata geçirmiş bir kadroyuz. Vesayet güçlerinin tüm engellemelerine rağmen, belediyecilikte adeta destan yazdık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Şehirlerimizin makus tarihlerini nasıl tersinine çevirdiysek, ülkemizin demokrasi eksikliğini gidermek için harekete geçtik.

Çöpten, çamurdan, çukurdan İstanbulumuzu nasıl temizlediysek, tüm illerimizde bu temizlik için yola çıktık.

Partimizi kuruluşundan sadece 15 ay sonra girdiğimiz 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimizin teveccühü ile iktidara geldik. 21 yılı aşkın süredir iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 28 Mayıs'ta milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. 31 Mart'ta gerçek belediyecek faaliyetini yerine getirecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız.

İstanbul Muradına Kavuşacak! İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları

MECBUR DEĞİLSİN, ŞEHRİN SENİNLE DEĞİŞSİN

Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmesinin faturasını milletimiz ödemesin diye biz ödüyoruz. Bunun için adaylarımızı tespit ederken, şehirlerinin her anında yanında olacak isimleri seçmeye dikkat ettik. İl ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da bir çağrımız var. 31 Mart'a kadar durmak yok, yola devam diyoruz. Muhalefetin ideolojik dayatmaları sebebiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin diyoruz.

Bahane değil, çözüm peşinde koşan, kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin gündemiyle yatıp kalkacak belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak pazartesi günü seçim beyannamemizi hazırlayacağımız büyük bir tören yapacağız. Burada seçim startını vererek gece gündüz sahada olacağız.

AK Parti ve cumhur ittifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerine en büyük halkayı ilave edeceğimize inanıyoruz. Belediyecilikte yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

Dünyada yerel demokrasinin doğrudan millet iradesiyle işlediği pek az ülke vardır. Şehrinin belediye başkanlarını, mahalle ve köy muhtarlarını belirleyecek vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Oy renginden dolayı millete hakaret etmek asla olmaz. Biz sadece vatandaşlarımıza oylarını eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmalarını tavsiye etmekle mükellefiz. Seçimlerin ve seçilecek adayların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Siyasi hayatımızın her safhasında bunlarla karşılaştık, mücadele ettik.

Bu milletin ne cumhuriyetle ne de cumhuriyetin banisi Mustafa Kemal Atatürk'le bir derdi yoktur. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek bir ülkedir.

Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad'dan size ekmek çıkmak. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size ekmek kazandırmak. Samimiyseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin. Bizi üzen ülkemizin 2. büyük partisi hüvviyetine sahip CHP'nin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır. Bundan başka bir işe yaramıyor.

ÖZGÜR EFENDİYİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan gölgelerin altında bitmeye yüz tuttu. İnşallah 31 Mart seçimlerinde elde edilen zaferle aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Ama bunun için öncelikte teröristlere ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi nerede bir demokrasi düşmanı varsa ya selam çakıyor ya da gidip sırtını sıvazlıyor.

CHP Genel Başkanlığı koltuğunda hangi şartlarda oturtturulduğunu unutturabileceğini sanıyor. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleştirilmesini tercih ederiz. Yoksa milletimiz kendisini siyasetin tozlu raflarına kaldırarak bunu yapacaktır.

İstanbul Muradına Kavuşacak! İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları

"İSTANBUL MURADINA KAVUŞACAK"

El ele vererek İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız.Yapacak çok işimiz, ülkemize kazandıracak çok eserimiz, milletimize verecek çok hizmetimiz var. Milletimize yapılacak her bir hizmeti ibadet şuuruyla yapacağız. İstanbul muradına kavuşacak. İstanbul'un kaybedecek bir 5 yılı daha olmadığına inanıyoruz.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

1- Artvin: Mehmet Kocatepe

2- Aydın: Mustafa Savaş

3- Balıkesir: Yücel Yılmaz

4- Bingöl: Erdal Arıkan

5- Bitlis: Nesrullah Tanğlay

6- Bursa: Alinur Aktaş

7- Çanakkale: Jülide İskenderoğlu

8- Çankırı: Hüseyin Filiz

9- Denizli: Osman Zolan

10- Düzce: Faruk Özlü

11- Edirne: Belgin İba

12- Elazığ: Şahin Şerifoğulları

13- Erzurum: Mehmet Sekmen

14-Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

15- Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

16. Isparta: Şükrü Bağdeğirmen

17- Kastamonu: Tahsin Babaş

18- Kocaeli: Tahir Büyükakın

19- Muğla: Aydın Ayaydın

20- Ordu: Mehmet Hilmi Güler

21- Rize: Rahmi Metin

22- Samsun: Halit Doğan

23- Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

24- Tokat: Eyüp Eroğlu

25- Yalova: Mustafa Tutuk

26- İstanbul: Murat Kurum

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İstanbul'da Seçimlerde İmamoğlu'na Büyük Destek: Yüzde 51,14 Oy Aldı - Haberler
Bölgesel

İstanbul'da Seçimlerde İmamoğlu'na Büyük Destek: Yüzde 51,14 Oy Aldı - Haberler

- İstanbul'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde sandıkların yüzde yüzü açıldı. Resmi olmayan verilere göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 51,14 oy alırken, AK Parti'nin adayı Murat Kurum ise yüzde 39,59 oy aldı.

Murat Kurum: Sen malını İstanbul'dan niye saklıyorsun? - Haberler
Bölgesel

Murat Kurum: Sen malını İstanbul'dan niye saklıyorsun? - Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sultangazi'de vatandaşlara seslendi

Murat Kurum; ''İstanbul’a vefası olmayanlarla yönetilemez”
Bölgesel

Murat Kurum; ''İstanbul’a vefası olmayanlarla yönetilemez”

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta düzenlenen Üreten İstanbul Büyüten Türkiye programında iş, sanat ve spor camiası ile bir araya geldi. Programda konuşan Kurum “Vefa, millete verdiğin sözünde sonuna kadar durmaktır.

Murat Kurum'dan Fetret Devri göndermesi
Bölgesel

Murat Kurum'dan Fetret Devri göndermesi

Pendik’te düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluşan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, "Sizlerle birlikte el ele, omuz omuza vereceğiz ve 31 Mart akşamı Fetret Devri'ni bitireceğiz.

Murat Kurum'la görüştüler! Burdur'da selam gönderdi
Bölgesel

Murat Kurum'la görüştüler! Burdur'da selam gönderdi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek ve İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Ankara'da gerçekleşen 'Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı' öncesi bir araya geldi. İşte detaylar!

Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul! İstanbul İçin Yepyeni Projeler Yolda!
Bölgesel

Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul! İstanbul İçin Yepyeni Projeler Yolda!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında şehrin geleceğine dair heyecan verici projelerini duyurdu. Uğraştıran değil, ulaştıran bir İstanbul vaadiyle, kentsel dönüşümden ulaşım projelerine kadar pek çok alanda yenilikçi adımlar atılacak. Projelerin detayları için tıklayın.