Burdur

İYİ Parti Bucak'tan Siyasi Tavır 'Mitinge Katılmayacağız!'

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanlığı, Bucak'ta her seçim öncesi gelenekselleşen seçim mitingine katılmama kararı aldı. Sebep olarak, bazı fabrika sahiplerinin çalışanlarına mitinge katılmaları için baskı yapması ve tehditlerde bulunması gösterildi.

İYİ Parti Bucak'tan Siyasi Tavır 'Mitinge Katılmayacağız!'

İYİ PARTİ'DEN SİYASİ TAVIR: SAFA SÖNMEZ: "SİYASETİNİZ BATSIN" "MİTİNGE ÇIKMAYACAĞIZ ÇÜNKÜ..."

İYİ Parti tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Değerli Bucak Halkı,

İlçemizde her seçim öncesi gelenekselleşen, seçimden bir gün önce yapılan "Seçim Mitingi"ne İYİ Parti olarak çıkmama kararı aldık. Bu nedenle bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

Bildiğiniz gibi İYİ Parti olarak Bucak'ta hür ve müstakil şekilde seçimlere girerek halkımızla seçim dönemi boyunca bir araya geldik. Toplumun her kesimini kucaklayan, birleştirici ve siyasi parti gözetmeksizin herkesle bir araya gelerek, ilçemiz için yapmak istediklerimizi, projelerimizi ve çalışmalarımızı anlattık.

Artık seçim sürecinin sonuna geldik ve ilçemizde her seçim öncesi gelenekselleşen Seçim Mitingimiz için de İlçe Seçim Kurulu'nda çekilen kurada saat 17:00-18:00 saatleri arası miting saatimiz olarak belirlendi.

Lakin son 2 günde aldığımız duyumlar ve bizzat bazı vatandaşlarımızın bizlere ilettiği bilgilere göre seçim mitinginde sırf kalabalık görünmek, göz boyamak veya algı çalışması yapmak için,

İlçemizde bulunan bazı fabrika sahiplerinin çalışanlarına ve işçilerine destekledikleri siyasi parti ve adayın mitingine katılımı zorunlu tuttuklarını ve katılmayanları işten çıkarmakla tehdit ettiklerini;

Mübarek Ramazan ayında oruç tutan çalışanlarımıza zorla mitinge gelmeleri konusunda baskılar yapıldığını,

Yine Bucak Belediyesi'ne ait şirkete bağlı çalışan işçilerin ve bazı belediye çalışanlarının da mitinge katılmaları için baskı yapıldığı,

Ayrıca mitinglerin kalabalık gözükmesi adına ilçemiz dışından taşıma yoluyla bir çok vatandaşın ilçemize getirileceği gibi duyumlar ve bilgiler ışığında İYİ Parti olarak miting yapma kararımızdan vazgeçtik.

Bizler, Bucak için çalışırken, birlik ve beraberliğimizi sağlamayı amaçlarken, sırf siyasi seçim amacıyla işçilerimize ve çalışanlarımıza yapılan baskı ve tehditler ne demokrasi anlayışla ne de Bucaklılık kavramı ile uyuşmamaktadır.

Biz İYİ Parti olarak siyasi bir tavır ortaya koyuyor ve sırf gösteriş adına, sırf kalabalık görünmek, göz boyamak adına yapılacak olan bu seçim mitingine katılmayı reddediyoruz.

Biliyoruz ki, halkımız 31 Mart Pazar günü bu baskıcı ve manipülasyoncu kişilere gereken cevabı sandıkta verecektir. Zorla,tehditle veya işten çıkarılma korkusuyla mecburen mitinge katılacak vatandaşlarımız, en iyi cevabı sandıkta verecek, ve o sessiz çoğunluğun sesi Bucak'ın gerçek sesi olacaktır.

Adayımız açıklandığı günden beri, hakkımızda söylenen iftiralara ve karalamara hiç bir şekilde cevap vermeden sadece Bucak'ımıza yapacaklarımızı anlatarak çıktığımız bu yolda, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.

Bizler asıl mitingi tüm Bucaklıların katılacağı, ayrımcılığın olmayacağı, siyasi parti çekişmesinin olmayacağı ve Bucak'a katkı sağlayan, değer veren ve emek harcayan herkesin katılımı ile 31 Mart akşamı Bucak Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağız.

Bizim tek gayemiz Bucak. Bu ilçede yaşayan tüm Bucaklı vatandaşlarımızı seviyor, onların mutluluğu ve refahı için Cumartesi günü yapılacak seçim mitingine katılmayı reddediyoruz.

Saygılarımızla

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı İsmail Yılmaz

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez

İYİ Parti Bucak Belediye Meclis Üye Adayları

İYİ Parti Bucak İl Genel Meclisi Üye Adayları

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 28
    SEVDİM
  • 23
    BEĞENDİM
  • 15
    ALKIŞ
  • 3
    BEĞENMEDİM
  • 3
    GÜLDÜM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (1)

Mustafa gündüz

29 gün önce / 30.03.2024

OYNAYAMAYAN GELİN,YENIM DAR DERMİŞ. Seçmen kitlen olmadığını gördün ve de kendine güvenemedin.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Safa Sönmez'den Bucak'a Yenilikçi Pazar Yeri Projesi
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak'a Yenilikçi Pazar Yeri Projesi

Safa Sönmez'den Bucak'a Yenilikçi Pazar Yeri Projesi - İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, semt pazarlarının kalkınması ve modernleşmesi için kapsamlı bir düzenleme projesi hazırladı.

Safa Sönmez'den Bucak Sanayisine Destek Sözü!
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak Sanayisine Destek Sözü!

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, sanayi esnafını ziyaret ederek seçimlerde destek istedi. Sönmez, Bucak Sanayi Sitesi'nin bölgeye hitap eden bir yapıya kavuşturulacağını ve yeni düzenlemelerle güçlendirileceğini söyledi.

Başkan Adayı Safa Sönmez, yardımları ihtiyaç sahibi Bucaklılara dağıtma sözü verdi
Bölgesel

Başkan Adayı Safa Sönmez, yardımları ihtiyaç sahibi Bucaklılara dağıtma sözü verdi

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, mülteci ve sığınmacılara belediye yardımlarının yapılmayacağını, yardımların sadece ihtiyaç sahibi Bucaklılara dağıtılacağını açıkladı.

İYİ Parti Bucak'ta Coşkulu Tanıtım: Safa Sönmez Dengeleri Değiştirdi
Bölgesel

İYİ Parti Bucak'ta Coşkulu Tanıtım: Safa Sönmez Dengeleri Değiştirdi

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, coşkulu bir katılımla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında, Bucak'ı daha yaşanabilir, daha güçlü ve daha adil bir ilçe yapmak için projelerini anlattı.

İYİ Parti Bucak Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Belli Oldu
Bölgesel

İYİ Parti Bucak Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Belli Oldu

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez tarafından hazırlanan liste belli oldu. Listede her kesimden temsilcilere yer verildi. İşte İYİ Parti Bucak Belediye ve İl Genel Meclisi Üye Adayları...

İYİ Parti Bucak'ta hedef 2024 yerel seçimleri
Bölgesel

İYİ Parti Bucak'ta hedef 2024 yerel seçimleri

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Av. İsmail Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında, 2024 yerel seçimlerinde Bucak Belediye Başkanlığını kazanmak için çalışmalarının başlayacağını açıkladı.