Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 2023 yılı öncesi, yeni yıl kutlama mesajı yayımladı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 2023 yılı öncesi, yeni yıl kutlama mesajı yayımladı.

2022 yılı, ülkemiz ve dünya açısından, savaşın, terör olaylarının, ekonomik durgunluğun, doğal afetlerin yaşandığı zor bir yıl oldu.

Geride bıraktığımız yıl, özellikle ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ve siyasi kriz, toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkilemiş, zaman zaman umutsuzluğa kapılmamıza sebep olmuş ama mücadelenin hep yaşatıldığı bir yıl olarak kayıtlara geçmiştir.

Türkiye’de, enflasyondaki rekor artış, gelen zamlar ve eriyen alım gücü ile milyonlarca çalışan, emekli açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş; yoksulluk birçok öğrenciyi okula aç gitmek zorunda bırakmış, eğitim hayatlarını olumsuz etkilemiştir. Artan girdi maliyetleri ile çiftçisi, esnafı, sanayicisi ayakta kalmak için zoru başarmış ama alın terinin karşılığını alamamıştır.

İkizdere’de, Kaz Dağlarında, Cerattepe’de ve ülkenin birçok köşesinde köylülerimiz ranta ve talana karşı doğamızı ve geleceğimizi korumak için canla başla mücadele etmiş, umudunu kaybedenler için yeniden umudu yeşertmiştir.

Gazetecilerimiz artan sansüre, tehdite ve cezalara rağmen halkı aydınlatmaya devam etmiş; sanatçılarımız baskı siyasetine karşı mesleklerini icra etmekte zorlanmış ama yine de mesleklerine devam etmiştir.

Daha vahimi hukukta yaşanmış, alınan hukuksuz kararlar ile demokrasimiz ağır darbe almıştır.

Bunlara ilaveten, 2022 yılını milletçe, toplumsal tepkilere yol açan pek çok sarsıcı olaya da tanıklık ederek geçirdik. İhmaller sonucu Amasra maden faciasında işçilerimizi, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırıda vatandaşlarımızı kaybettik. Pençe Kilit Operasyonunda vatanı uğruna savaşan gencecik askerlerimizi terör saldırılarında şehit verdik, teröre lanet okuyarak milletçe kenetlendik.

Yüzlerce kadın erkek şiddetine kurban gitti, birçoğu şüpheli şekilde ölü bulundu; İstanbul Sözleşmesi feshedildi, kadınlarımız artan şiddetle baş başa bırakıldı. Ama kadınlarımız her şeye rağmen kazanılan haklarından vazgeçmedi. Çocuklarımız cinsel istismara karşı korunamadı, hakları yok sayıldı ama toplum olarak onların çıkaramadığı ses olduk.

Türk çiftçisi en zor günlerini yaşadı; artan girdi fiyatlarıyla üretmekte, ürettiğini hak ettiği ekmeği sağlayacağı fiyata satamaz hale geldi. Devletten girdilere, mazota destek alamadı. Türkiye bir de gıda krizi ile karşı karşıya kaldı. Üretim yapan baştacı köylü ve çiftçi yapayanlız bırakıldı.

Hekimler ve sağlık çalışanları nitelikli sağlık hizmeti ve insanca çalışma koşulları için mücadele ederken şiddete ve mobbinge maruz bırakıldı; bir çok sağlık personeli, çareyi ülkeden gitmede arar oldu. Hastaneler artık randevu alınması çok zor kurumlar haline geldi.

Ülkece akıl almaz hadiselere şahitlik ettik. Doktor Ekrem Karakaya Konya’da bir hasta yakını tarafından katledildi. Yaratılan şiddet ortamının sonucunda Müzisyen Onur Şener, istek şarkıyı bilmediği gerekçesiyle darp edilerek öldürüldü.

Gençlerimiz zorluklarla üniversiteden mezun olduktan sonra işsizlik ve yetersiz kadrolarla yalnız bırakıldı; sızdırılan sorularla KPSS sınavında hayalleri, emekleri çalındı. Bu şartlarda sınavı geçen umutsuz gençlerimizin çoğu atanamadı ve sabırla sınandı.

Esnafımız üstelik de Covid 19 süresini de yaşayıp, ayakta kalmakta iyice zorlanırken artan yoksullukla ve enflasyonla her gün kapanan işyerleri sayısı daha da arttı. Kapanan işyerlerine, dertlerini anlatmalarına rağmen sesini duyuramayan eczacılarımız da eklendi, tahsilatçı durumuna getirilen ve haklarını aramak için meydanlara çıkan eczacılarımız zorda kaldı.

Verilen sözler tutulmadı, asgari ücrete, maaşlara yapılan zamlar, doğalgaza, elektriğe, kiralara ve gıdaya yapılan zamlarla anında eridi, paramız pul oldu. Türkiye’de alışveriş, yabancıya ucuzluk pazarı, millete ise yapılması imkansız bir hale geldi.

Bir yandan milletin kaynakları millete değil, garantili sözleşmelerle üç beş kişiye verilirken, bir yandan ülkeye getirilen ve çağrılarımıza rağmen gönderilmeyen Suriyeli ve diğer ülkelerden gelenlere dağıtıldı.

Yatırımcı yanlız bırakıldı, ucuz işgücüne veya daralmaya mecbur kaldı, istihdam sorunu arttı. Ekmek, iş sağlayan girişimci Türkiye’de iş sağlamakta, ayakta kalmakta zorlanır hale geldi.

İnsanlar kaygılı, umutsuz ve yoksul. Tüm kesimleri ile çalışanlar mutsuz. Yarınlara umutsuz, huzursuz insanlar ülkesi haline getirilen milletimiz, haketmediği yaşam koşullarında ve takati kalmadı.

Ve bugün tüm Türkiye olarak zorlu geçen bir yılı mücadele ederek geride bıraktık.

Ancak yeni yıl, yepyeni fırsatlar ve umut dolu güzel yarınlar demek. 2023, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olarak yeni bir başlangıcın simgesi olacak!

Bizler Türkiye'nin yeniden Büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşması için dün olduğu gibi bugün de İYİ Parti olarak yılmadan çalışmaya devam ediyoruz ve sorunların farkında, çözümlerin de bilincindeyiz.

Halkımızın ekonomik sıkıntılarla boğuşmadığı, yönetimde liyakatın esas alındığı, adaletin yeniden tesis edildiği, üreten ve paylaşan bir Türkiye için çözümlerimizle, projelerimizle biz varız ve hazırız!

Yeter ki birlik ve beraberliğimizi yitirmeden kendimize güvenelim, milletimize güvenelim. Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve ilkelerine sadakatle bağlı kalalım ve kendi geleceğimize ve kaderimize gelecek sandıkta el koyalım. Milli iradeye ve demokrasiye adanmış ömürlerimizle, adaletten vazgeçmeden bunu yapacağız, İYİ’leşeceğiz ve kaygısız günlere bu sene sandıkla ulaşacağız. Bunu milletimiz sandıkta başaracak ve İYİ olacak her şey.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni yılın ülkemizde ve tüm dünyada sağlık, barış, huzur ve bereketin hakim olduğu, İYİliklerle dolu bir yıl olmasını diliyor, yeni yılınızı kutluyor, az kaldı diyorum, az kaldı.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milletvekili Aylin Cesur Yalvaç'ta
Bölgesel

Milletvekili Aylin Cesur Yalvaç'ta

Milletvekili Aylin Cesur Yalvaç'ta, ' Yalvaç halkı artık yeter diyor, Yalvaç için İYİ'ler iktidara geliyor' dedi.

2001’de en düşük emekli maaşı Asgari Ücretin 1,5 katıydı!
Yaşam

2001’de en düşük emekli maaşı Asgari Ücretin 1,5 katıydı!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur'un En Düşük Emekli Maaşına Yapılan Zamdaki Yetersizliğe ilişkin araştırma önergesi verdi. İşte detaylar..

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, ihmalleri tek tek sayarak sordu
Bölgesel

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, ihmalleri tek tek sayarak sordu

Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin “6 Şubat depremlerinde Hatay’daki hastanelerin yıkılmasına neden olan ihmallerin görüşülmesi ve sorumluların tespit edilmesi” amacıyla sunulan önerge için söz aldı.

Aylin Cesur, 3600 ek göstergeden yararlanamayanları meclise taşıdı
Bölgesel

Aylin Cesur, 3600 ek göstergeden yararlanamayanları meclise taşıdı

3600 ek göstergeden yararlanamayanları meclise taşıyan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, '3600 verilmeyen memurların suçu ne?' sorusunu yöneltti.

İlham ve cesaret veren bir büyük zaferdir
Bölgesel

İlham ve cesaret veren bir büyük zaferdir

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

İYİ Partili Cesur'dan deprem bölgesini araştıralım teklifi
Bölgesel

İYİ Partili Cesur'dan deprem bölgesini araştıralım teklifi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 'Gelin depremi araştıralım, deprem ülkesi Türkiye'de ne eksik, ne lazım, ne ihmal edildi bulalım.' dedi.