İzmir

İzmir adayı açıklandı! Soyer verdi veriştirdi

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayını Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay olarak açıkladı. Mevcut başkan Tunç Soyer ise aday gösterilmedi. Soyer, partinin kararını eleştirdi.

İzmir adayı açıklandı! Soyer verdi veriştirdi

CHP'de günlerdir İzmir adayları merakla bekleniyordu. Dün gerçekleşen toplantıda İzmir'in CHP adayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Aday gösterilmeyen Tunç Soyer ise, sosyal medyadan sert sözlerle partisine veda etti. Soyer, "Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır" dedi. Ayrıca Soyer, aday gösterilmeyeceğini MYK toplantısından 5 dakika önce öğrendiğini söyledi.

Dün CHP MYK toplantısı sonrası, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Ayrıca, İzmir'in 30 ilçesinin belediye başkan adayları da belirlenmişti.

Bugün ise yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin aldığı karara sert sözlerle yüklendi.

Tunç Soyer'in sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

Önce Seferihisar’da sonra da İzmir’de canla başla çalıştım, bu süre içinde Türkiye’ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattım. Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettim. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat.

5 DAKİKA DETAYI

35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır.

Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir.

"İZMİR HALKINA SAYGISIZLIK"

Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır.

Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm büyükşehirler arasında bütçesinden en çok yatırıma pay ayıran belediye olmasının gururunu taşıyorum. Bunu yapmamızı mümkün kılan uluslararası ilişkilerimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERE DEĞİNDİ

Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemimde başlattığım uluslararası ilişkiler öncelikle sakin şehir uygulamalarının Türkiye’ye yayılmasına yol açmış ve nihayet üç ay önce Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na getirilmem noktasına taşınmıştı. 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin üye olduğu bu meclis başkanlığı koltuğu, Türkiye’nin ve partimizin Avrupa Konseyi nezdindeki en yüksek makamı olup, iki ay sonra belediye başkanlığı görevimin sona ermesi nedeniyle bu koltuk da kaybedilecektir.

Son genel seçimler ertesinde 21 Haziran’da “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” metninde ifade ettiğim gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağı değişimin mutlaka sosyal demokrat ve sol değerler üzerinden yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Otoriter ve popülist siyasal iklimin değişmesi; bu değerlerin üzerinde oluşacak ittifakların yaygınlaşması ve toplumsal muhalefetin bu köklerden beslenerek büyütülmesi ile mümkün olacaktır. Memleketimizin rotasının aydınlık bir geleceğe çevrilmesi için bu kaçınılmazdır.

İnsanlığın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler, iklim krizi, savaşlar ve yoksulluk gibi global krizlerin tamamının panzehirinin çağdaş ve demokratik ilkelerde yattığını biliyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi kurumsal değerlerine ve ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım ve sadece aday belirleme süreçlerinde değil, parti politikalarının oluşmasında da demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadelem sürecektir. Hizmet etmekten onur duyduğum hiçbir İzmirlinin yılgınlığa kapılmasına, üzülmesine gerek yoktur.

Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim.

kaynak: Hürriyet

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hacı Adaylarına "Hac Hazırlık Seminerleri"
Bölgesel

Hacı Adaylarına "Hac Hazırlık Seminerleri"

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü 2024 yılında Köyceğiz’den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenledi.

Çeltikçi'de heyecanlı veda! Hacı adayları dualarla uğurlandı
Bölgesel

Çeltikçi'de heyecanlı veda! Hacı adayları dualarla uğurlandı

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde hac ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları kafilesi dualarla uğurlandı. Detaylar haberimizde...

Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu
Dünya

Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu

Türk vatandaşlarının desteğini beklediğini ifade eden Duran, Belçika'daki Türk toplumunun sesi olmayı hedeflediğini vurguladı. Gazetecilik ve medya alanındaki deneyimiyle, Belçika'daki Türk toplumunun sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmeyi ve çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor.

Bucak Sanayi Kooperatifi'nde Mevcut Başkan Kemal Kasap Tekrar Aday!
Bölgesel

Bucak Sanayi Kooperatifi'nde Mevcut Başkan Kemal Kasap Tekrar Aday!

18 yıllık tecrübesiyle Bucak Sanayi Kooperatifi'nin mevcut başkanı Kemal Kasap, yaklaşan kongrede yeniden aday olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde...

İsmail Arlı, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanlığına adaylığını duyurdu
Bölgesel

İsmail Arlı, Bucak Sanayi Kooperatifi Başkanlığına adaylığını duyurdu

Burdur'un Bucak ilçesinde deneyimli ve tecrübeli isim, Sanayi Esnaflarından Tamirci Necati Arlı'nın oğlu İsmail Arlı Sanayi Kooperatifine aday olduğunu duyurdu.

MAKÜ' de mühendis adayları sektör temsilcileri ile buluştu
Bölgesel

MAKÜ' de mühendis adayları sektör temsilcileri ile buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.