İzmir’de hava sıcaklığı 41 dereceyi gördü, meydanlar boş kaldı. Güvercinler su birikintilerinde serinlemeye çalışırken, girilmesi yasak ve tehlikeli olan süs havuzlarında yüzen çocuklar dikkat çekti.
İzmir’de bugün itibariyle hava sıcaklığı 41 dereceye dayandı. Hava sıcaklığı cumartesi günü 42, pazar ve pazartesi günleri 40 olacak. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre İzmir’de salı ve çarşamba günü 39, perşembe günü 41 ve cuma günü de 42 derece sıcaklık yaşanacak. Kavurucu sıcakta Gündoğdu Meydanı gibi kentin işlek bölgeleri boş kaldı. Tek tük vatandaşın dışarıya çıktığı İzmir’de, güvercinler de su birikintilerinde serinlemeye çalıştı. Bazı çocuklar ise girilmesi tehlikeli ve yasak olan süs havuzlarını mesken tuttu.
"Nemden yapış yapış oluyoruz"
Köpeklerini gezdiren İzdem Cömertoğlu isimli vatandaş, “Gündoğdu Meydanı’na mecburiyetten geldim. Alsancak’ta oturuyorum, köpeklerimi gezdirmek için geciktiğimden bu saate kaldım. Aslında erken saatte çıkmam gerekiyordu. Çünkü havada bunaltıcı bir sıcak var. Meydanda şu an kimse yok. Hava yarın da sıcak olacağı için bugün erken yatıp erken kalkmaya çalışacağım. Köpeklerimi de sabahtan dışarıya çıkaracağım” dedi. Kordon’da balık tutan Eren Karadağ ise “Sıcak hava, balıkları kıyıya getirdiği için şansımı deneyeyim dedim. Hava çok sıcak olduğu için zaman zaman gölgede oturuyorum. Olduğum yerde terliyorum, nemden yapış yapış oluyoruz. Bugün balıkçılar da az. Normalde olta atacak yer bulamayız ama bugün 2-3 kişi var” diye konuştu.İHA


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)