İzmir

İzmir EXPO 2026 için hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2026 yılında İzmir’in ev sahipliği yapacağı Botanik EXPO alanındaki yıkım çalışmalarını inceledi.

İzmir EXPO 2026 için hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2026 yılında İzmir’in ev sahipliği yapacağı Botanik EXPO alanındaki yıkım çalışmalarını inceledi. Yeşildere Vadisi’nde Kültürpark’ın üç katı büyüklüğünde bir yeşil alanı kente kazandıracak dev projede kamulaştırılan binaların yıkımı ve süren çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Soyer, İzmir’in siluetini değiştirecek tarihi bir projenin hayata geçirileceğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çabalarıyla kentin 2026’da ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO 2026) hazırlıkları çerçevesinde Yeşildere Vadisi’nde kamulaştırılan binaların yıkımı devam ediyor. İzmir’in sosyal donatı ve yeşil alanını artıracak dev proje için Atatürk Maskı’nın altından başlayarak İZBAN hattı ile Meles Deresi ve Yeşildere Caddesi arasında kalan bölgede çalışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından yürütülen yıkım çalışmaları kapsamında Konak’ın Lale, Vezirağa ve Küçükada mahallelerinde toplam 76 binanın yıkımı tamamlandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkım çalışmalarının sürdüğü Yeşildere’de incelemelerde bulundu. Soyer, “Ekonomik ömrünü tamamlayan yapılar yıkılıyor. Hızla çalışmalar sürecek. Burada İzmir’in siluetini değiştirecek tarihi bir proje hayata geçirilecek” dedi.

İzmir’e kent parkı kazandırılacak
1 Mayıs-31 Ekim 2026 tarihleri arasında “Uyum İçinde Yaşamak- Living in Harmony” ana temasıyla yapılacak Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunu yaklaşık 5 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor. Tohumdan ağaca sektördeki tüm üreticiler için uluslararası ticaretin kapısını açacak EXPO 2026, İzmir’in dünyadaki bilinirliğini de artıracak. Yeşildere’de kurulacak fuar alanı tematik sergilerin, dünya bahçelerinin, sanat, kültür, gıda ve diğer etkinliklerin yapılacağı önemli bir cazibe merkezi olacak. Alan 6 aylık EXPO süresince bahçeleri ve etkinlikleriyle misafirlerini ağırlarken, sonrasında yaşayan bir kent parkı olarak İzmir’e kazandırılacak.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

DAKAF’24 kapıları sevenleri için açıldı
Bölgesel

DAKAF’24 kapıları sevenleri için açıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinatörlüğü ve Van YYÜ ev sahipliğinde farklı sektör temsilcilerinin bölgede bulunan üniversite öğrencileri ile buluşturulması amacıyla düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın (DAKAF’24) açılışı yapıldı.

İzmir’in kanayan yarası Yeşildere’de yıkım çalışmaları başladı
Bölgesel

İzmir’in kanayan yarası Yeşildere’de yıkım çalışmaları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında ev sahipliği yapacağı Botanik EXPO alanı olarak belirlenen kentin kanayan yarası Yeşildere’de yıkım çalışmalarını başlattı.

Uluslararası Travel EXPO Turizm Fuarı’nda Afyonkarahisar lezzetleri
3. Sayfa

Uluslararası Travel EXPO Turizm Fuarı’nda Afyonkarahisar lezzetleri

Ankara’da gerçekleştirilen Uluslararası Travel EXPO Turizm Fuarı’nda Afyonkarahisar’ın lezzetleri görücüye çıktı.

Demir Export’tan eğitime tam  destek
Etkinlik

Demir Export’tan eğitime tam destek

Demir Export, Kangal’da bulunan Çetinkaya Şehit Enes Koçak Ortaokulu’nun ilk ‘Bilişim ve Teknoloji Sınıfı’nı açtı.

Antalya'da Şanlıurfalılar Buluşması

Antalya'da Şanlıurfalılar Buluşması

Şanlıurfalılar yüz yıllardır süregelen sıra gecesinde buluştu. EXPO alanında düzenlenen buluşma EXPO Halepli Bahçe’de yapıldı.

EXPO Antalya, Kepez’in çocuk çiftliği etkinliğiyle şenlendi
Etkinlik

EXPO Antalya, Kepez’in çocuk çiftliği etkinliğiyle şenlendi

Çiçek ve Çocuk temasıyla, 52 ülke bahçesinin yanı sıra tematik ve koleksiyon bahçeleriyle 2016’da kapılarını açan EXPO Antalya alanı, Kepez Belediyesi’nin ‘EXPO Çocuk Çiftliği’ etkinliğiyle şenlendi.