İzmit 'te, Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacaklar

İzmit Belediyesi, 2017 yılında PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacak Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

İzmit 'te, Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacaklar

İzmit Belediyesi, 2017 yılında PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacak Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi, kente değer katacak ve birçok fonksiyona ev sahipliği yapacak Cumhuriyet Yaşam Merkezi’ni açtı. Cumhuriyet Yaşam Merkezi, Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017 yılında PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacak. Veliahmet Mahallesi Alemdar Caddesi Cumhuriyet Parkı yanında yer alan merkezin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde ebeveynlerin çocuklarını günde 2 saat güvenle bırakabilecekleri oyun odası yer alıyor. Aileler çocuklarını alanında uzman personeller eşliğinde oyun odasına güvenle emanet edebilecek. Merkezde, ortaokul ve lise öğrencilerinin ders çalışabilecekleri etüt odası bulunuyor. Ücretsiz internet hizmetinin sağlanacağı etüt odası 15 kişi kapasiteli. Evde interneti olmayan veya sessiz bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler ücretsiz şekilde bu alanı kullanabilecek. Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde ücretsiz diyetisyen ve psikolog hizmeti de verilecek. Hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, çocuk beslenmesi, sporcu beslenmesi, adölesan(ergen) beslenmesi ve kilo yönetimi alanlarında hizmet verilecek.

"Aybüke öğretmenin adı ve hatırası burada yaşasın istedik"
Göreve geldikleri andan itibaren insan hayatına dokunan işler yaptıklarını söyleyen Başkan Hürriyet, "Zorlu ekonomik koşullarda bir nebze de olsun katkı sunabiliyorsak, çocukların ve kadınların yaşam standartlarını arttırabiliyorsak ve bu hizmetleri ücretsiz sunabiliyorsak ne mutlu bize. Çok güzel yaşam alanını halkımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu yaşam merkezimizi şehit öğretmen Aybüke Yalçın anısına açıyoruz. Aybüke öğretmenin adı ve hatırası burada yaşasın istedik. Sevgili öğretmenimizin mekanı cennet olsun. Bu yaşam alanımız tüm kentimize hayırlı uğurlu olsun. Göreve geldiğimizden bu yana şikayet etmeden halkımız için çalışmaya devam ediyoruz. Biz halkımızı seviyoruz. Bu tesisten yararlanacak herkese hayırlı olsun" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Karabük’te  uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı
3. Sayfa

Karabük’te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale'de  araç dolandırıcılarına gözaltı
3. Sayfa

Çanakkale'de araç dolandırıcılarına gözaltı

Çanakkale'de polis ekipleri, araç kiralama ihalesinde araçların kilometrelerini düşürerek ihale aldığı iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.

Kırıkkale'de   trafik denetimi; bir haftada 112 araç trafikten men edildi
3. Sayfa

Kırıkkale'de trafik denetimi; bir haftada 112 araç trafikten men edildi

Kırıkkale'de polis ekiplerince yapılan trafik denetimlerinde bir haftada 112 araç trafikten men edildi.

Çorum’da  haklarında arama kararı bulunan 6 kişi yakalandı
3. Sayfa

Çorum’da haklarında arama kararı bulunan 6 kişi yakalandı

Çorum’da polis ekiplerince gerçekleştirilen şok uygulamada haklarında arama kararı bulunan 6 kişi yakalandı.

Balıkesir'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi
3. Sayfa

Balıkesir'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi

Balıkesir'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Sinop’ta  şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı
3. Sayfa

Sinop’ta şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

Sinop’ta çarşı ve mahalle bekçileri tarafından şüpheli şahıslara yönelik yapılan kontrollerde 3 kişinin üzerinden uyuşturucu çıktı.