Aydın / Nazilli

Jandarmadan 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattığı öne sürülerek gözaltına alınan 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Jandarmadan 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu

AYDIN (İHA) - Aydın'ın Nazilli ilçesinde yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattığı öne sürülerek gözaltına alınan 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde satan şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda geçtiğimiz günlerde aralarında Nazilli Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. R.Ü.G.'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Doktor R.Ü.G.'nin 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında 13 bin 634 kişiye 24 bin 86 kutu yeşil reçeteye tabi ilaç yazdığı ve bu ilaçların iddiaya göre yaklaşık eczane satış değerinin 12 milyon 283 bin lira, serbest piyasa satış fiyatının ise yaklaşık olarak 84 milyon 300 bin lira olduğu öğrenildi.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler daha sonra Nazilli Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan D.U.'yu da yakalayarak gözaltı sayısını 10'a yükseltti. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Nazilli Belediyesi ilaçlamaya hız kesmeden  devam ediyor
Bölgesel

Nazilli Belediyesi ilaçlamaya hız kesmeden devam ediyor

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Tarım ilaçları balıkları öldürdü
3. Sayfa

Tarım ilaçları balıkları öldürdü

Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce'de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu.

Her şey güzel bir Yeşilova için! Ot ilaçlama çalışmaları sürüyor
Yerel Yönetim

Her şey güzel bir Yeşilova için! Ot ilaçlama çalışmaları sürüyor

Yeşilova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede ot ilaçlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Detaylar haberimizde...

Söğüt'te Temiz ve Sağlıklı Bir Ortam İçin İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor!
Spor

Söğüt'te Temiz ve Sağlıklı Bir Ortam İçin İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde çöp konteynerlerinde ve caddelerde ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Kocasinan'da Yaz Sezonuna Hazırlık: Yoğun İlaçlama Çalışmaları Başladı!
Bölgesel

Kocasinan'da Yaz Sezonuna Hazırlık: Yoğun İlaçlama Çalışmaları Başladı!

Kış döneminde başarılı bir ilaçlama çalışması yapan Kocasinan Belediyesi, yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz;  ciddi bir mücadele veriyoruz
Bölgesel

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; ciddi bir mücadele veriyoruz

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, kahverengi kokarca zararlısına yönelik il genelinde ciddi bir mücadele yürüttüklerini söyledi.