Aksaray

Jandarmaya yakalanan adam ne yapacağını şaşırdı

Aksaray’da ehliyetsiz, plakasız ve kasksız olarak kullandığı motosikletle trafik jandarmasına yakalanan sürücü, kendisine ceza yazmak isteyen ekiplere, “Görmeyiverin ya ne olacak sanki? Bir motosiklet değil mi” diyerek uzun süre dil döktü.

Jandarmaya yakalanan adam ne yapacağını şaşırdı

AKSARAY (İHA) - Aksaray’da ehliyetsiz, plakasız ve kasksız olarak kullandığı motosikletle trafik jandarmasına yakalanan sürücü, kendisine ceza yazmak isteyen ekiplere, “Görmeyiverin ya ne olacak sanki? Bir motosiklet değil mi” diyerek uzun süre dil döktü.
Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Sağlık beldesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri şehir genelinde ilçe, belde ve köy yollarında denetim ve uygulamalar yapıyor. Sağlık beldesinde yapılan uygulamada A.A. (59) idaresindeki motosikleti durduran trafik jandarması ekipleri sürücüyü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirerek motosiklet üzerinde de incelemeler yaptı. Yapılan detaylı sorgulamada sürücünün ehliyetsiz, kasksız olduğu belirlenirken, motosikletin ise plakasız ve faturasız olduğu tespit edildi. Bunun üzerine cezai işlem uygulamak isteyen trafik jandarması ile sürücü arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Önce “tavuk” dedi, olmayınca, “ilaç aldım geliyorum” dedi

Görevini yapan jandarma ekiplerine kendisini görmezden gelmelerini isteyen sürücü önce tavuk almaya gittiğini söyledi, sonra da annesine ilaç almaya gittiğini belirterek, “Şuradan tavuk alıp geliyorum. Komutanım rica ederim yapmayın. Görmeyin ya ne olacak sanki bir motosiklet değil mi? Beni affedin bu sefer. Annemin ilaçları bitmiş ilaç götürüyorum. Motorun faturasına ulaşamayız, çok oldu alalı, 2003 yılından beri. Rica ederim görmeyin beni, affedin. Hiçbir şeye karışmadım daha çok şükür. Komutanım lütfen affedin” diyerek uzun süre dil döktü.
Sürücüyü bilgilendiren trafik jandarması ise yaptığı uygulamayı ve amacını anlattı. Motosikleti incelediklerini belirten trafik jandarması, “Motosiklette herhangi bir çalıntı kaydı, yakalama kaydı, sürücünün kaskı var mı bunları kontrol ediyoruz. Zaten kaza bir defa olur, bir defa başımıza gelir ama kaza olduktan sonra hiçbir anlamı kalmaz. Bu sizin ve hepimizin güvenliği için. Biz bunu tüm vatandaşlarımızın güvenliği için yapıyoruz. Motosikletin hiçbir kaydı yok, plaka da yok” ifadelerini kullandı.

Sürücüye 12 bin 690 TL ceza kesilerek motosiklet trafikten men edildi

Yapılan incelemelerin ardından sürücüye cezai işlem uygulayan trafik jandarması, kasksız motosiklet kullanmaktan 436 TL, ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 8 bin 190 TL ve plaka tescilsiz motosiklet kullanmaktan 4 bin 64 TL olmak üzere toplam 12 bin 690 TL para cezası uyguladı. Şasi numarası incelenen ve faturası dahi bulunmayan motosiklet ise trafikten men edilerek çekici marifeti ile otoparka çektirildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sahilden Dumanlar Yükseldi! Jandarmadan dronlu kontrol
Bölgesel

Sahilden Dumanlar Yükseldi! Jandarmadan dronlu kontrol

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir sahilden dumanlar yükselmesi jandarma ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Olay yerinin kumluk alan olup araç girişinin zor olması nedeniyle jandarmanın dron ile yaptığı kontrolde dumanın yakılan çöplerden çıktığı belirlendi.

Adana'da Aranan Şahıslar Jandarmadan Kaçamadı!
3. Sayfa

Adana'da Aranan Şahıslar Jandarmadan Kaçamadı!

Adana'da çeşitli suçlardan aranan 10 hükümlü jandarma ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderildi.

Şehit babası Cemil Akman son yolculuğuna uğurlandı
Bölgesel

Şehit babası Cemil Akman son yolculuğuna uğurlandı

Siirt’in Eruh ilçesinde 20 Nisan 1993 tarihinde şehit olan jandarma er Adem Akman’ın babası Cemil Akman, oğlunun şehadete yürüdüğü gün 20 Nisan'da hayatını kaybetti. Cemil Akman, şehit oğlunun yanına defnedildi.

Traktör Sürücülerine ‘Reflektör Tak Görünür Ol’ bilgilendirmesi
Bölgesel

Traktör Sürücülerine ‘Reflektör Tak Görünür Ol’ bilgilendirmesi

Elazığ’da ‘Reflektör Tak Görünür Ol’ kampanyası çerçevesinde traktör sürücüleri bilgilendirildi.

Ağrı’da jandarma personeli  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı
Bölgesel

Ağrı’da jandarma personeli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

Ağrı’da jandarma personelince öğrenciler ziyaret edilerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ları kutlandı.

Orman Bölge Müdürlüğünden Jandarmaya Yangın Eğitimi
Bölgesel

Orman Bölge Müdürlüğünden Jandarmaya Yangın Eğitimi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı personeline yangın eğitimi verildi.