Jandarma tarafından yapılan denetimlerde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen şahıslara toplam 20 bin 150 lira ceza yazılırken, kaçak avcılıkta kullanılan malzemelere de el konuldu.
Isparta Eğirdir ve Beyşehir Gölleri ile Senirkent ilçesinde jandarma tarafından yapılan denetimlerde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen şahıslara toplam 20 bin 150 lira ceza yazılırken, kaçak avcılıkta kullanılan malzemelere de el konuldu.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı faaliyet gösteren Eğirdir ve Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Bot Timleri ile Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Yalvaç ilçeleri arasında kalan Eğirdir Gölü ile Isparta’ya sınırı bulunan Konya Beyşehir Gölü’nde denetim ve kontroller yapıldı. Kanunlara aykırı avcılık yapanlara ceza yağan denetimlerde, Eğirdir Mahmutlar köyü açıklarında 150 adet göle atılı vaziyette kaçak kerevit sepeti, Kovada Gölü’nde 2 bin 200 metre kaçak misina ağı ele geçirildi.
Isparta’ya sınırı bulunan Beyşehir Gölü’nde ise Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Bot Timi ile Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada M.D. şahsın jel akü, invertör, jeneratörlü motor ile şoklama kullanarak 40 kilogram sazan balığı avladığı tespit edildi. Şüpheli M.D.’ye 1380 Sayılı Kanun’a muhalefetten 6 bin 584 lira, amatör balıkçılığa aykırı davrandığı tespit edilen H.K.’ye ise 480 lira olmak üzere, toplam 7 bin 64 lira idari para cezası tatbik edildiği öğrenildi.
Kaçak kara avcılarına 13 bin 86 lira ceza
Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Gençali köyündeki Önkuyular Yaylası’nda ise kaçak avcılık yaptığı tespit edilen H.A.’nın ruhsatsız av tüfeğine el konuldu. Ayrıca kaçak av yaptığı tespit edilen 6 şahsa 4915 Sayılı Kanun’un 21. Maddesi gereğince 2 bin 181’er lira olmak üzere, toplam 13 bin 86 lira para cezası tatbik edildiği belirtildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)