KADES nedir? KADES uygulaması nasıl kullanılır?

KADES uygulaması, Kadına Yönelik Şiddette Mücadele Günü olması sebebiyle yeniden gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan KADES uygulaması ile şiddet veya cinsel saldırı gibi zor durumlarla karşılaşan kadınlara polisler tarafından acil müdahale ediliyor. Peki, KADES uygulaması nasıl kullanılır?

KADES nedir? KADES uygulaması nasıl kullanılır?

KADES nedir? KADES uygulaması nasıl kullanılır? Sorusu bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Mücadele Günü olması sebebiyle kadın vatandaşlarımız tarafından merak konusu oldu. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kadın Destek Uygulaması KADES hakkında detaylar...

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

KADES UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

KADES uygulamasını öncelikle GooglePlay'den veya AppleStore'dan indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulamaya konum bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor. Eşinden şiddet gören veya bir başkasından şiddet görme ihtimalinde bulunan kadınların sisteme dokunmaları halinde acil çağrı merkezine bildiride bulunmuş oluyor. Böylelikle size en yakın polis ekipleri olay yerine geliyor.

kaynak: https://www.haberturk.com/kades-nedir-kades-uygulamasi-nasil-kullanilir-2881679

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Jandarma ekipleri, KADES'i tanıttılar
Bölgesel

Jandarma ekipleri, KADES'i tanıttılar

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kadınları ziyaret eden jandarma ekipleri, Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) tanıtarak, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturdu.

Erzurum’da KADES programı hakkında bilgilendirme çalışmaları sürüyor
Yaşam

Erzurum’da KADES programı hakkında bilgilendirme çalışmaları sürüyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğince 2024 yılı içerinde; KADES uygulamasının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

KADES uygulaması bilgilendirme için jandarma ekipleri Bozdoğan'da faaliyet gösterdi.

KADES uygulaması bilgilendirme için jandarma ekipleri Bozdoğan'da faaliyet gösterdi.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara çeşitli konularda bilgilendirmede bulundu.

KADES bir kadının hayatını kurtardı
Yaşam

KADES bir kadının hayatını kurtardı

Bursa’da eski nişanlısıyla yolda karşılaşan kadın, telefonunda kurulu KADES uygulamasını kullanarak yardım istedi. Uzaklaştırması olduğu halde rahatsız eden eski nişanlı, polisin geleceğini anlayınca bölgeden kaçarak uzaklaştı. Yaklaşık 3 dakikada olay yerine gelen yunus timleri, eski nişanlıyı kısa sürede yakaladı.

Polis vatandaşı  uyardı!
Etkinlik

Polis vatandaşı uyardı!

Adana’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri KADES, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Tekirdağ'da KADES ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi
Yaşam

Tekirdağ'da KADES ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Çerkezköy'de "KADES Uygulaması ve 6284 Sayılı Kanun ile En İyi Narkotik Polisi Anne" eğitimi gerçekleştirdi