Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Burdur Top Dikim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile İşbaşı Eğitim Programı Protokolü imzaladı. Protokol ile kadın işsizlere mesleki deneyim kazanması ve istihdam edilebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Burdur Top Dikim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi arasında İşbaşı Eğitim Programı Protokolü imzalandı.
2019 yılında Burdur İŞKUR aracılığı ile Meslek Edindirme Kursu kapsamında açılan El Dikimi Top Üretim Kursu (Deri Dikici (Saraciye)-Elle)’ndan mezun olan kadınlar Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi atölyesinde üretim yapmaya devam etmişlerdir. Top Dikim Projesinde ihracat aşamasına geçen girişimci kadınlar kooperatifleşerek işletme ve istihdam anlamında da önemli adımlar atmıştır.
Kurumumuz ile Sınırlı Sorumlu Burdur Top Dikim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi adı altında faaliyet gösteren işletme arasında “Saraciye Montajcısı” mesleğinde İşbaşı Eğitim Programı protokolü imzalanarak kadın işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amaçlanmıştır.
Top Dikim Projesi ile büyük yankı uyandıran kadın girişimciler; atölyede çalışan kadınların bu mesleği severek yaptıklarını, katılımın gün geçtikçe arttığını ifade ederek, projenin başından bu yana kurs ve programlar ile kadın istihdamına destek sağlayan Burdur İŞKUR’a teşekkürlerini ilettiler.
İŞKUR olarak, katılımcılara günlük ücret, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası prim giderleri ödenmekte olduğunu belirten İl Müdürümüz Sayın Yunus Emre AKALIN, İstihdam Garantili İşbaşı Eğitim Protokolü ile kadınlarımızın bugün itibariyle "Saraciye Montajcısı” mesleğinde işe başlayacağını belirterek, yapacağımız istihdamla kadın işsizlerin iş sahibi olması ve iş hayatına girişleri bizleri mutlu etmektedir, ifadesini kullandı.
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, Yaptığımız piyasa araştırması ve işyeri ziyaretleri ile program ve projelerimiz tanıtılıp, istihdama olan katkımız devam edecektir.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)