Elazığ

Kadının Gücü: Seda Gündoğan, 10 Katlık Oy Farkıyla Yeniden Liderlik Koltuğunda - Haberler

Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, seçimde kadının gücünü ortaya koydu. 2019 yerel seçimlerinde en yakın rakibine 16 fark atarak kazanan Gündoğan bu seçimde 142 fark atarak güven tazeledi.

Kadının Gücü: Seda Gündoğan, 10 Katlık Oy Farkıyla Yeniden Liderlik Koltuğunda - Haberler

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, seçimde kadının gücünü ortaya koydu. 2019 yerel seçimlerinde en yakın rakibine 16 fark atarak kazanan Gündoğan bu seçimde 142 fark atarak güven tazeledi.
Merkeze bağlı Sugözü Mahallesi’nde yaşayan Seda Gündoğan (33), 2019 yerel seçimlerinde 2 erkek rakibini devirerek muhtar seçilmişti. En yakın rakibi olan 10 yıllık eski muhtara 16 fark atarak Elazığ’ın merkezin en genç ve tek kadın muhtar olan Gündoğan 5 yılda farkını ortaya koydu. "Kız çocuğusun yapamazsın" diyenlere karşısında en güzel şekilde görevini sürdüren ve mahallesine birçok hizmeti getiren Gündoğan, 31 Mart yerel seçimlerine de adaylığını koydu. Karşısına bir rakip çıkan Gündoğan, 368 seçmenin 241’inin oyunu alarak rakibine 142 fark attı. Merkezin tek kadın muhtarı olma unvanını da elinde tutan Gündoğan, asıl kazananın Sugözü Mahallesi olduğunu söyledi.

“Gerçekten mahalleye bir şeyler yapmışım, insanlara o güveni vermişim”
Seda Gündoğan, "Dün bir seçimi geride bıraktık, tekrardan kazandım. 368 seçmenimiz vardı, bunun 241 oyunu aldım. 142 oy farkıyla muhtarlığı yeniden kazandım. Önceki seçimde 16 oy farkıyla muhtarlığı kazanmıştım. Bu seçim çok daha farklı oldu ve önceki seçimdeki oyuma göre hemen hemen 10 kat bir oy aldım. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki gerçekten mahalleye bir şeyler yapmışım, insanlara o güveni vermişim. Kazandım o ayrı bir duygu ama böyle bir oy farkının olması daha bambaşka” dedi.

“Kız çocuğu olarak neler yapabileceğimi, kadının gücünü gösterdim”
Kendisini destekleyen, desteklemeyen tüm mahalle sakinleri için canla başla çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Gündoğan, “Bunu yaptığım hizmetlere borçluyum. Muhtar adayıyken vaatlerimizle değil yaptıklarımızla adayız, diyordum. Ben yaptıklarımla aday oldum zaten yapamasaydım aday olmayacaktım. Başarılı oldum devam ettim ama daha yapacak çok işimiz var. Onları da bu dönem hep birlikte yapacağız. Artık yapamazsın diyenler yok ama bir önceki seçimde kız çocuğu olarak yapamazsın demişlerdi. Kız çocuğu olarak neler yapabileceğimi, kadının gücünü gösterdim. Zaten herkes kadının gücünü gördüğü için bu oylar arttı. Biz bir seçim kazandık aslında kazanan ben değilim. Burada kazanan Seda Gündoğan değil, kazanan Sugözü Mahallesi’dir. Ben bunu tek başıma kazanmadım, bu zafer hepimizin zaferi. O yüzden ben buradan mahalle sakinlerime tekrardan çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Van'da Kadının Gücü Van'ın Gücü: 50 Bin Kadın İçin Sinema, Tiyatro ve Söyleşi Programları
Yaşam

Van'da Kadının Gücü Van'ın Gücü: 50 Bin Kadın İçin Sinema, Tiyatro ve Söyleşi Programları

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kadının Gücü Van’ın Gücü’ projesi kapsamında 50 bin kadın sinema, tiyatro ve söyleşi programları ile buluşturulacak.

Nesrin Baş'a altın madalya
Yaşam

Nesrin Baş'a altın madalya

Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Nesrin Baş, hedefinin olimpiyatlara gidip altın madalya kazanmak olduğunu vurgulayarak, “Türk kadınının gücünü gösterdiğim için mutluyum” dedi.

Kadın Emeği Pazarı’nda güç veren görüntüler
Yaşam

Kadın Emeği Pazarı’nda güç veren görüntüler

Kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerinin kendi imkânları ile ürettikleri ürünlerin Adanalılar ile buluşması için; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Emeği Pazarı’nın üçüncüsünü düzenledi.

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği Başkanlığına Dr. Faruk Özlü Seçildi
İş Dünyası

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği Başkanlığına Dr. Faruk Özlü Seçildi

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi.

Vali Yavuz’dan iade-i ziyaret
Bölgesel

Vali Yavuz’dan iade-i ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Genel Meclisine iade-i ziyarette bulunarak 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde seçilen üyeleri tebrik etti.

Şiran'da Muhtarlık Seçiminde İkamet Şartı Tartışması: Mazbata Değişti
Yaşam

Şiran'da Muhtarlık Seçiminde İkamet Şartı Tartışması: Mazbata Değişti

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde seçimi kazanan mahalle muhtarının 6 aylık ikamet şartı 2 gün eksik olunca Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itiraz üzerine mazbatayı en çok ikinci oy alan adaya verdi.