İstanbul

Kadınlar, kendi araçlarının lastiklerini değiştirebilecekler

Bakırköy'de kadınlar için düzenlenen 'Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi' renkli görüntülere sahne oldu. Atölyede eğitim alan 15 kadın otomobil lastiğini başarıyla söküp taktı.

Kadınlar, kendi araçlarının lastiklerini değiştirebilecekler

İSTANBUL (İHA) - Bakırköy'de kadınlar için düzenlenen 'Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi' renkli görüntülere sahne oldu. Atölyede eğitim alan 15 kadın otomobil lastiğini başarıyla söküp taktı.
Bakırköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi" düzenlendi. Atölyede erkeklerle özdeşleşen lastik değiştirme eğitimi, kadınlar için verildi. Atölye içeriği, kadınların gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları araç bakımı ve lastik değişimi yapım becerilerine sahip olacak şekilde hazırlandı. Atölyede, 15 kadına teorik eğitim verildikten sonra kadınlar bilgilerini pratiğe dökerek lastik değiştirdi. Kadınların heyecanla lastik değiştirdikleri anlar renkli görüntülere sahne oldu.

“Kadınlar, kendi araçlarının lastiklerini değiştirebilecekler”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Kezban Alacücük, “Atölyenin başvurularını ilk çıktığımız zaman bütün başvuruların dolduğunu, aynı gün içerisinde gördük. Bu da gerçekten bu alanda ne kadar çok ihtiyaç olduğunu bize göstermiş oldu. Bugün burada ilk atölyemizi 15 kadınla gerçekleştirdik. Çok farklı meslek alanlarından kadınlarımız var. Yaş grupları da çok farklı. Öğretmenlerimiz, mimarlarımız, öğrencilerimiz var. Bu popülasyon çok önemli. İhtiyacın ne kadar geniş bir alanda olduğunu bize gösteriyor. Atölyelerimizi düzenli olarak 2 haftada bir rutin bir şekilde yürütüyor olacağız. Talepler geldikçe, biz de atölyelerimizi sürdürüyor olacağız. Bugün burada kadınlar, 'Lastik Değişimi ve Araç Bakım Atölyesi' ile kendi araçlarının lastiklerini değiştirebilecekler. Araçlarında herhangi bir ikaz ışığı olduğunda bunun sebebinin ne olduğunu ve ne yapmaları gerektiğini öğrenecekler. Araç bakımını kendileri üstlenebilecekler. Atölyemiz interaktif ve uygulamalı bir atölye. Dolayısıyla şuan da teorik kısmındalar, birazdan araç üzerinde lastik değiştirmeyi kendileri uygulamalı olarak deneyimliyor olacaklar” dedi.

"Kimseye ihtiyaç duymadan, kendi lastiğimizi kendimiz değiştirebileceğiz”
Atölyede eğitim alan Lale Çokgezer, “Katıldığım eğitim kadınlara lastik hakkında bilgiler verdi. Ayrıca lastiğin değişimini öğreniyoruz. Çok faydalı bir eğitim. Kimseye ihtiyaç duymadan, kendi lastiğimizi kendimiz değiştirebileceğiz. Devamını bekliyorum. Bence eğitim kadınlar tarafından çok rağbet görecek. Ben çok beğendim, bilgilendim. Hesabımdan da paylaşacağım. Çok memnunuz” ifadelerini kullandı.
“Lastik patlarsa nasıl değiştirmemiz gerektiğini öğrendik”
Lastik değiştirme eğitimi alan Melike Çiçek ise, “Lastik hakkında bilgi edindik. Seyir halindeyken lastiğimiz patlarsa veya herhangi bir arıza durumunda nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz. Lastik patlarsa nasıl değiştirmemiz gerektiğini öğrendik. Şuan da eğitimini alacağız” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.