Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta yol çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını güçlendirmek için 2023 yılında 201 kilometre asfalt, 156 bin metrekare kilit parke, 208 bin ton yama ve 2 bin 457 kilometrelik yolda altyapı, genişletme ve düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş’ta yol çalışmaları devam ediyor

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını güçlendirmek için 2023 yılında 201 kilometre asfalt, 156 bin metrekare kilit parke, 208 bin ton yama ve 2 bin 457 kilometrelik yolda altyapı, genişletme ve düzenleme çalışması gerçekleştirdi. 2023 yılında hayata geçirilen fiziki yatırımların maliyeti toplam 1 Milyar lirayı buldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da yatırımdan yatırıma koştu. 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinde tüm araç ve personeliyle sahada olan, arama kurtarmadan yangın söndürmeye, enkaz kaldırmadan hafriyat atıklarının bertarafına tüm alanlarda faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı yatırımlarına da ara vermeden devam etti. AFAD ve kardeş belediyeler tarafından kurulan geçici konaklama merkezi ve geçici çarşıların alt ve üstyapı imalatlarını üstlenen Büyükşehir, şehir merkezi ve ilçelerde de yatırımlarını aksatmadı.
Şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için Fen İşleri ve Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığınca şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahallelerde yol yenileme, bakım, onarım, genişletme ve asfalt serimi yıl boyunca devam etti. Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalarla toplam 201 kilometre arter asfaltla kaplandı. Deforme olduğu için ulaşımda aksamalara neden olan arterlerde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarında ise toplam 208 bin ton yama kullanıldı. Yerleşim yerlerinin ulaşımını iyileştirmek için 156 bin metrekare kilit parke imalatı yapıldı. Toplam 2 bin 457 kilometrelik yolda ise altyapı, genişletme ve düzenleme çalışması gerçekleştirildi. 2023 yılında hayata geçirilen fiziki yatırımların maliyeti ise toplam 1 Milyar TL’yi buldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 2024 yılında da yatırımların artarak devam edeceği belirtildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.