Burdur / Bucak

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Burdur’da Konuşacak

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu tarafından düzenlenecek konferansa Kamu Baş denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç katılacak. MAKÜ Konferans Salonunda düzenlenecek “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferans, 21 Mart Persembe günü saat 15:00’de başlayacak. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, …

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Burdur’da Konuşacak

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu tarafından düzenlenecek konferansa Kamu Baş denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç katılacak.

MAKÜ Konferans Salonunda düzenlenecek “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferans, 21 Mart Persembe günü saat 15:00’de başlayacak.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konferansta ‘İdare ile vatandaş arasında köprü görevi gören Kamu Denetçiliği Kurumunu, Kurumun işlevini ve adalet, hak arama kültürü ve iyi yönetim ilkelerini öğrencilere anlatacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu Hakkında…

“İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır.” inancı ile “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın.” ilkesini kendisine rehber edinen Kamu Denetçiliği Kurumu; hukukun üstünlüğünün sağlanması, iyi yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi ve halka karşı sorumluluk anlayışı içinde ve hakkaniyet temelinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir denetim mekanizması olarak 2013 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürüyor. Halkın avukatlığını yapan Kamu denetçiliği Kurumu, aldığı kararlarla idareye yol gösteriyor.

Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç Hakkında…

Trabzon’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Trabzon’da tamamladı. Lise yıllarında MTTB Ortaöğrenim Komitesi Başkanlığı yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1982 yılında bitirdi. Trabzon’da 10 yıl serbest Avukatlık yaptı. Bu süre zarfında, çeşitli sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptı. KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Anayasa dersi anlattı.

Refah Partisi Trabzon İl Başkanlığı yaptı. 20 ve 21. dönemde Trabzon’dan Milletvekili seçildi. TBMM Adalet Komisyonu sözcülüğü, Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği ve Türk-Alman Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanvekilliği yaptı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin kapatma davalarında savunmalarını hazırladı ve Anayasa Mahkemesi’nde savunmalarında bulundu. Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 54. Hükümet’in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a 10 yıla yakın süre danışmanlık yaptı. 28 Şubat davası şikâyet dilekçesini yazdı.

Ulusal ve yerel radyo ve tv’lerde yöneticilik yaptı. Yüksek Seçim Kurulu’nda AK Parti’yi iki yıl boyunca temsil etti. YSK’da görev yaptığı esnada, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Seçimleri’ne katkıda bulundu. Anayasa ve Başkanlık Sistemi üzerine çeşitli dergi ve gazetelerde makaleleri yayımlandı.“40 Soruda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” adlı kitabı yazdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığı görevini yürüttü.

15 Kasım 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından Kamu Başdenetçisi olarak seçildi ve 5 Aralık 2016 tarihinden bu yana bu görevi yürütmektedir. Evli ve 3 evlat sahibidir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Futbol ve Adalet Bir Arada: Zonguldak'ta Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Spor

Futbol ve Adalet Bir Arada: Zonguldak'ta Kurumlar Arası Futbol Turnuvası

Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlar arası Zonguldak futbol turnuvası Fener Sentetik Saha’da Zonguldak Hakimler ve Savcılar ile Kdz. Ereğli Avukatlar arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

Antalya'da Motosiklet Kazası Cinayete Dönüştü: Aile Adalet İstiyor - Haberler
3. Sayfa

Antalya'da Motosiklet Kazası Cinayete Dönüştü: Aile Adalet İstiyor - Haberler

Antalya’da motosiklet sürücüsü Osman Alp Kavak (19), 15 Aralık’ta meydana gelen kazada otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Eskişehir Adalet Ormanı, Yükümlülerin Çabalarıyla Gelişmeye Devam Ediyor - Haberler
Yaşam

Eskişehir Adalet Ormanı, Yükümlülerin Çabalarıyla Gelişmeye Devam Ediyor - Haberler

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019’da Tepebaşı ilçesi Turgutlar mahallesinde bulunan alanda kurulan Adalet Ormanı, geçen 5 yılın ardından yükümlüler tarafından yapılan bakımlar ve dikilen yeni fidanlarla gelişmeye devam ediyor.

Bilecik'te En Genç Meclis Üyesi 23 Yaşındaki Kutay Tekin Oldu!
Bölgesel

Bilecik'te En Genç Meclis Üyesi 23 Yaşındaki Kutay Tekin Oldu!

Bilecik'te 31 Mart günü yapılan seçimler sorunsuz bir şekilde sona ererken, Bilecik Belediyesinin en genç meclis üyesi 23 yaşındaki Kutay Tekin oldu.

Adalet Bakanı Esnafı Ziyaret Etti, Başkan Adayı için Oy İstedi!
İş Dünyası

Adalet Bakanı Esnafı Ziyaret Etti, Başkan Adayı için Oy İstedi!

Yerel seçim çalışmaları nedeniyle 4 gündür memleketi Bartın’da bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Amasra ilçesinde esnafı gezerek belediye başkan adayı için destek istedi.

Yozgat'ta Hapis Cezasıyla Aranan Şahıslara Operasyon: 12 Tutuklama - Haberler
3. Sayfa

Yozgat'ta Hapis Cezasıyla Aranan Şahıslara Operasyon: 12 Tutuklama - Haberler

Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde 12 şahıs yakalandı.