Burdur

Kamu işçisinin zam oranı belli oldu İşte detaylar...

700 bin kamu işçisinin alacağı zam oranının yüzde 45 olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. İşte detaylar...

Kamu işçisinin zam oranı belli oldu İşte detaylar...

Toplu iş sözleşmesi ile kamu işçilerine kadro düzenlemesi için sona gelindi.

İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in ortak talebi, "aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi" olarak öne çıkıyordu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tamamlandı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği kamu işçisine zam oranı netleşti.

Refah payı dahil yüzde 45 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 700 bin kamu işçisinin alacağı zam oranının refah payı dahil yüzde 45 olduğunu açıkladı.

Bu kapsamda en düşük ücret 15 bin lira oldu.


Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulaması"

"Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

Gazilere ve şehit yakınlarına yüzde 10 ilave

Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz.

Gece çalışanlara farklı uygulama

Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz.

"Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz"

Temmuz ayına memurlar için enflasyon farkı ve refah payını gündeme getiren hazırlıklarımız var. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Kimseyi gördüklerinden geri bırakmayacağız. İnşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak. "

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Gerçekten arkadaşlarımızın yapmış oldukları görüşmeler üzerinde vicdanıma, değerlerimi bunları bir kenara koymadan, ülkemin de menfaatlerini bir kenara koymadan şöyle hesabi olmanın ötesinde hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Hasbi değerlendirmenin neticesinde bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim.

Bugüne hazırlığımızı yaptık. Bugün kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeveleri anlaşma protokolü imza töreniyle milletimizin huzurundayız. Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Protokol kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar.

İmzalanacak protokolle kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri belirlenmektedir.

"İşçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz"

Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 Zam yapıyoruz. En düşük Kamu İşçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz.

Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz.

"Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını artırıyoruz"

Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum.

ensonhaber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kamu emekçilerinden zam tepkisi
Bölgesel

Kamu emekçilerinden zam tepkisi

Kamu emekçileri ve sendikalar 2024-2025 Kamu Toplu Sözleşmesi teklifine dair tepki gösterdiler. İşte detaylar...

Hükümetin teklifi belli oldu Kamu işçisine zam
Bölgesel

Hükümetin teklifi belli oldu Kamu işçisine zam

Türkiye'de hükümetin kamu işçisi zammı belli oldu mu? Hükümetin 700 bin kamu işçisi için ilk 6 ay ve taban maaş teklifinin netleştiği duyuruldu. İşte detaylar...

Milyonlar bu torba yasayı bekliyor! Genel af, erken emeklilik ve maaş zammı
Yaşam

Milyonlar bu torba yasayı bekliyor! Genel af, erken emeklilik ve maaş zammı

2. Torba yasada general af, erken emeklilik ve maaş zammı gibi önemli konular gündemde. Genel af için tarih verilmiş, en düşük emekli maaşlarına ve memurlara ek zam bekleniyor. Taşeron işçilere de kadro verilmesi bekleniyor.

Genel af, erken emeklilik ve maaş zammı Torba Yasada neler var neler
Bölgesel

Genel af, erken emeklilik ve maaş zammı Torba Yasada neler var neler

2. Torba yasada genel af, erken emeklilik ve maaş zammı gibi konular gündemde. Genel af için tarih verildi, en düşük emekli maaşlarına ve memurlara ek zam bekleniyor, taşeron işçilere de kadro verilmesi bekleniyor.

Mecliste kabul edildi Zam oranı kesinleşti
Bölgesel

Mecliste kabul edildi Zam oranı kesinleşti

MHP lideri Bahçeli'nin talebine rağmen, emeklilere ilave zam yapılmadan memurlara seyyanen zam onaylandı. En düşük memur maaşı 22.017 TL olacak.

Maaşlara yüzde 50'ye yakın zam yaptı
Bölgesel

Maaşlara yüzde 50'ye yakın zam yaptı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Türkiye Sivil Havacılık Sendikası ile yapılan görüşmeler sonucunda maaş artışı kararını duyurdu. Detaylar açıklandı.