Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı, Burdur’un Bucak ilçesinde de büyük bir beklenti oluşturmuştu. Günlerdir komşu illerden ve yüksek kesimlerden gelen kar haberlerini takip eden Bucak halkı, bu sabah güne beyaz bir sürprizle başladı ancak bu sevinç beklenen kadar uzun sürmedi.
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gökyüzünden süzülmeye başlayan kar taneleri, ilçe sakinlerinde büyük bir heyecan yarattı. Birçok vatandaş, kışın en güzel yüzüyle karşılaşma umuduyla pencerelere koştu. Kısa sürede yerlerde ince bir beyaz tabaka oluşmaya başlasa da Bucaklıların bu kış keyfi adeta göz açıp kapayıncaya kadar bitti.
Maalesef, sabah saatlerinde etkisini gösteren yağış çok kısa sürdü. Yerlerde birikmeye başlayan o ince kar tabakası, havanın yeterli soğukluğa ulaşamaması ve yağışın kesilmesiyle birlikte hızla eriyerek kayboldu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)