Karaman

Karaman’da Mucize Ameliyat; Felçli Hasta Yeniden Yürüyecek!

Karaman Özel Selçuklu Hastanesi'nde Gerçekleşen Mucize Ameliyat, Felçli Hastanın Yeniden Yürüme Umutları Canlandı!

Karaman’da Mucize Ameliyat;  Felçli Hasta Yeniden Yürüyecek!

 

 

Karaman’da Mucize Ameliyat;

Felçli Hasta Yeniden Yürüyecek!

Karaman Özel Selçuklu Hastanesi'nde Gerçekleşen Mucize Ameliyat, Felçli Hastanın Yeniden Yürüme Umutları Canlandı!

Karaman'ın önde gelen sağlık kurumlarından biri olan Özel Selçuklu Hastanesi'nde, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Lokman Kıran'ın gerçekleştirdiği muazzam bir ameliyat, felçli bir hastanın yaşamını değiştirdi. Hastanenin Başhekimi Dr. Zihni Kocaerkek'in denetiminde gerçekleşen bu ameliyat, ailenin umutlarını yeniden yeşertti.

KANSER SEBEBİYLE FELÇ OLAN HASTA YENİDEN AYAKTA!

Kanser nedeniyle felç kalan ve ayaklarını hissetmeyen hasta, daha önce Konya'da alınan tedavilerden sonuç alamayınca, son umutlarını Selçuklu Hastanesi'nde fizik tedaviye bağlamıştı. Burada yapılan kapsamlı tetkiklerin ardından, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Lokman Kıran'ın cesur kararıyla umut ışığı doğdu. Dün akşam gerçekleşen ameliyat sonrasında ise hastanın ayaklarını hissedip hareket ettirmesi, hem ailenin hem de hastane çalışanlarının yüreklerine sevinç ve umut doldurdu.

Hasta Havva Kara ve ailesi, Karaman Özel Selçuklu Hastanesi'ne ve bu mucize ameliyatı gerçekleştiren doktorlarına en içten teşekkürlerini iletti.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Karamandan.com Genel Yayın Yönetmeni Âdem Kocatürk'ün sorularını yanıtlayan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Lokman Kıran “ Burada ekstrem bir olay olduğu için biz bu kadar Sevindik. Biz sağlık çalışanları olarak iyileşen hastalığa da kötüleşen hastalığa da alışkınız. Bir yerde duygularımız köreliyor. Hani ölümlere belki yeteri kadar üzülemiyoruz doğumlara yeteri kadar sevinemiyoruz. Fakat bu hastamızın farklı bir durumu vardı. 40 günlük bir sürede felç durumu vardı. Düzelme ihtimali yoktu diye düşünülüyordu. Bu hastamızda bir ümit olarak yaptığımız bu ameliyat sonucunda hemen ameliyatının gecesinde hastanın hareketinin gelmesi tıbben de bir mucize oldu. Ve bu da başta hasta yakınlar olmak üzere hepimizi çok sevindirdi. İşin bir mucize kısmı da hasta buraya ameliyat için değil fizik tedavi için geldi.

Meme kanseri ne yazık ki omurgaya yayılım yapabiliyor. Özellikle sırt kısmına yaptığı bir metastaz sonucu dış merkezde bir ameliyat geçirmiş ve ameliyattan sonra yavaş yavaş hasta felce doğru ilerlemiş. Sonunda hasta fizik tedaviye yönelmiş. Buradaki fizik tedavi doktorumuz tedaviyi almadan önce doğru olanı yaparak benimle bir istişareye girdi. Hemen ilgili tetkiklerini çektik bir baktık hastada tümör var. Üstelik tümör çok büyümüş ve hasta yakınlarına bilgi verdik. Bizim bu tümörü almamız lazım aksi takdirde fizik tedaviden fayda görmesi zordu. Fakat elimizde kolumuzu bağlayan bu 40 günlük felç durumu, yani keşke bunu daha erken yakalayabilseydik düzelme ihtimali daha yüksekti. Hasta yakınlarımız sağ olsunlar bize teveccüh ettiler güvendiler ve ameliyattan sonra da Allah'a şükür bir mucize oldu, Cenabı Allah'ın lütfu diyoruz.

KARAMAN’DA BU AMELİYATLARI YAPABİLİYORUZ

Ameliyattan hemen sonra hastamızın hareketinin gelmesi bizi çok mutlu etti. Şimdi buradaki önemli meseleler bir tanesi bu ameliyatların Karaman'da yapılıyor olabilmesi. Biz beyin tümörü, omurilik tümörü bu ameliyatları yapabiliyoruz ve diğer büyük şehirlerde kullanılan çağın gerektirdiği teknolojinin tamamını kullanıyoruz. Özellikle Selçuklu hastanemizin imkânları olarak tüm ekip olarak oldukça donanımlı durumdayız.

#SelçukluHastanesi #FelçTedavisi #MucizeAmeliyat #SağlıkHaberleri

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    GÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Eskişehir'de Vefalı Koca Duygulandırdı
Yaşam

Eskişehir'de Vefalı Koca Duygulandırdı

Eskişehir'de yaşayan Hakan Ünsal, 2010 yılında beyinden pıhtı atması sonucunda felç geçiren eşi Gülay Ünsal'ı 13 yıldır gözü gibi bakıyor. Emekliliğine 7 ay kala işini bırakıp eşine bakan Ünsal, "Ona gözüm gibi bakıyorum, ölene kadar benim bebeğim o" diyor.

Antalya'da sel felaketi! Sel hayatı felç etti 3 ilçede okullar tatil!
Bölgesel

Antalya'da sel felaketi! Sel hayatı felç etti 3 ilçede okullar tatil!

Antalya'da yaşanan sel felaketi sonrasında, hayat felç olurken Antalya Valiliği tarafından alınan kararla 3 ilçede okullar tatil edildi. Detaylar haberimizde...

Antalya'da sel hayatı felç etti! Acı haber duyuruldu! Karaloğlu üzen haberi duyurdu
Bölgesel

Antalya'da sel hayatı felç etti! Acı haber duyuruldu! Karaloğlu üzen haberi duyurdu

Antalya'da yaşanan yoğun yağışla yaşanan sel hayatı resmen felç etti. Yaşanan sel felaketi sonrasında acı haber geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, üzen haberi duyurdu. 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Felçli hasta yeniden ayağa kalktı
Yaşam

Felçli hasta yeniden ayağa kalktı

Kastamonu’da kalp iç zarı iltihabı sebebiyle felç geçiren 24 yaşındaki hasta, başarılı ameliyatla yeniden ayağa kalktı.

Felçli kadına en güzel hediye
Yaşam

Felçli kadına en güzel hediye

Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sosyal medya üzerinden kendisine çağrıda bulunan felçli Sakine Aydın’a otomatik hasta yatağı hediye etti.

2,5 yıl sonra karar çıktı
3. Sayfa

2,5 yıl sonra karar çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ezgi Aydındağ’a (21) otomobili ile çarparak felç kalmasına neden olan ABD’li Reginald Patrice Thevenin’in (37) yargılandığı davada 2,5 yıl sonra karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanığa ‘taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ suçundan istinaf yolu açık olmak üzere 3 yıl hapis cezası ve karar kesinleşene kadar yurt dışına çıkış yasağı verirken, sanığın cezasında indirim uygulanmadı.